Sport

2015.06.07. 16:30

Alapszakasz-győzelem - Az Eger Heroes csapatát is legyőzte a Dunaújváros Gorillaz

Zsinórban az 5. alapszakasz-győzelmét aratta az Eger Heroes elleni sikerével a Dunaújváros Gorillaz, amely szombaton délután ezúttal a rácalmási futballpályán meccselt.

Szabó Szabolcs

– Költözünk, mint a vándorcirkusz – így összegezte a Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapat helyzetét, a kollektíva egyik vezetője Bachrathy Kornél, akit arra kértünk, értékelje az Eger Heroes ellenében aratott 21-7-es arányú diadalt.

– A Miskolc Renegades elleni forgatókönyv érvényesült a Hősök elleni, az alapszakasz-győzelemről döntő találkozón is. A remek erőkből álló Eger Heroes csapata az első játékrészben több jó megoldásnak köszönhetően 0-7-re elhúzott, innen kellett visszakapaszkodnunk. Szerencsére sikerült, így immáron zsinórban az ötödik alkalommal várhatjuk az alapszakasz végén az első helyről a folytatást, ami nem ígérkezik egyszerűnek. A mérkőzésre visszatérve. A Hősöket egy kiváló képességű amerikai irányító is segíti, vele nem igazán tudtunk mit kezdeni az első félidőben. A második játékrészben már ki tudtuk kapcsolni a játékból és egyaránt jól dolgoztak a támadó és a védekező egységek is, így sikerül fordítanunk. Külön érdemes kiemelni Varga Bence játékát, aki egymaga három TD-t szerzett, valamint Boda Gábor kimagasló védőmunkáját. Boda egyébként a mérkőzés egyik MVP-je lett, míg e kategóriában ezúttal a Gorillák támadófala kapta az elismerést – mondta el a DH-nak Bachrathy Kornél, aki a következő lehetséges ellenfelekről is beszélt.

– A mi águnkon vélhetően a Tata Mustangs kontra Budapest Cowbells 2 összecsapás dönt majd a továbbiakról. Tény, a tataiak játéka jobban fekszik nekünk, legutóbb is nagy pontarányú győzelmet arattunk ellenük, míg a Cowbells ellenében becsúzott egy nem várt vereség. A kisiklásból azonban tanultunk, kiismertük a fővárosiak játékát és így akkor sem kerülünk nagy bajba, ha velük kell megütköznünk az elődöntőben, amelyet június 27-én hazai pályán játszhatunk majd. Az még a jövő titka, hogy pontosan hol fogadjuk a soros ellenfelünket, hiszen a Dunaújváros Stadionban jelenleg is felújítási munkálatok zajlanak. A másik ágon valószínűsíthetően a Miskolc és az Eger csatázik majd egymással a fináléba jutásért. Zsinórban most ötödször sikerült az alapszakasz első helyén zárnunk, ez nagy teljesítmény, ám szinte semmit nem ér majd, ha nem játszunk döntőt. Az idénynek azzal az elhatározással vágtunk neki, hogy a szezon végén visszakerül Dunaújvárosba a Divízió I. bajnoki trófeája, ennek szellemében készülünk az előttünk álló feladatokra és az elődöntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!