Sport

2017.02.28. 18:45

Együtt a fiatalok jövőjéért - Futsalkupa középiskolásoknak

Az idén már negyedik alkalommal rendezik meg az Együtt a jövőtökért! Középiskolás Futsal Kupa és Rendészeti Szervek Kupáját.

Gróf András

A március 3-án, a Dunaújvárosi Egyetemen megrendezendő eseménnyel kapcsolatos tudnivalókról tartottak kedden sajtótájékoztatót a szervezők. Elsőként a Dunaferr-DUE-Renalpin FC operatív vezetője, Zemankó Zoltán beszélt a tornáról.

- Célunk, hogy a profi futsal mellet az amatőr sportot is támogassuk. A középiskolások részére kezdődött ez az esemény, de a második évtől kezdve csatlakoztak a rendvédelmi szervezetek is. Annak reményében, hogy a fiatalok közelebbről megismerik a munkájukat. A reggel nyolc órakor startoló, egész napos programban külön torna keretében játszanak a középiskolások és a rendvédelmi szervek csapatai.

Rendőrkapitányok és sportvezetők: Budavári Árpád (balra), Zemankó Zoltán, Suszter Tamás, valamint Balogh Bertalan
Fotó: Ady Géza

A nap folyamán érdekes megelőző előadások is lesznek. A sport és az ismeretterjesztő programok mindenki számára nyitottak. Az esemény kiemelt jelentőségű, amit bizonyít az is, hogy fővédnöke dr. Varga Péter, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, amíg védnöke Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere.

Az egyik előadó Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője lesz.

- Az előző évben csöppentem bele ebbe a rendezvénybe. A sikeres előadások alkalmával megteltek az előadók. Érdekes kettősség egy program keretében a kábítószer veszélyeiről beszélni, és mellette bemutatni az alternatív lehetőséget, a sportot.

A rendezvény egyik ötletgazdája Budavári Árpád volt, aki jelenleg a Sárbogárdi Rendőrkapitányságot vezeti.

- Jómagam olyan ügyekről szeretnék majd beszélni, amelyek a városban vagy környéken történtek, hogy a diákok tudják, ezek nem távoli dolgok, hanem itt vannak közöttük. Amennyiben a sport és a tanulás lefoglalja a fiatalokat, akkor nincs idejük tévútra lépniük. Bízom benne, hogy értő fülekre talál ez a rendezvény.

A házigazda Dunaújvárosi Egyetem DSE elnöke, Balogh Bertalan szavaival zárult a tegnapi tájékoztató.

- Fontos ez a fiatalok mindennapi életével kapcsolatos rendezvény, hiszen az egyetemi élet, és a kulturált szórakozás szoros kapcsolódik egymáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!