Sport

2013.12.18. 17:30

Dunaújvárosi Acélbikák: jótékonykodás és új center

A Dab.Docler jégkorongcsapata a héten két mérkőzést játszik a MOL Ligában. Pénteken az FTC (19 óra) vasárnap az Érsekújvár (18 óra) vendégei lesznek az Acélbikák.

Agárdy Csaba

A Dab.Docler jégkorongcsapata a pénteki MOL Liga mérkőzésre készül, amit a Ferencváros otthonában játszanak le. A találkozó hosszú évek után ismét rangadónak számít, hiszen a Ferencváros ebben az időben mindenkinek egyenrangú ellenfele.

A csapatnak azonban kedden volt ideje jótékonykodni is. Délelőtt a Jószolgálati Otthon karácsonyi műsorára voltak hivatalosak. A Liget köz 6. szám alatt egy remek, majdnem egy órás műsort láthattak a dunaújvárosi jégkorongozók – tánccal, zenével, sőt, egy igazi karácsonyi színdarabbal fűszerezve. A Bikák egy eredeti Winter Classic mezt ajándékoztak az otthon lakóinak – s egy óriási köszönetet is mondtak a kiváló szórakozásért! Az Acélbikák és az otthon már évek óta remek kapcsolatot ápol egymással.

A dunaújvárosi hokisok több száz plüssállatot vittek a Szent Pantaleon kórház gyerek lakóinak (Fotó: amatőr felvétel)

A program utána edzés volt, ami után a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályára látogattak a dunaújvárosi jégkorongozók, ahol a Dobj egy macit! akció keretein belül beérkezett plüssökkel lepték meg a beteg lurkókat – mosolyt, s egy kis örömöt csalva az arcokra és az ünnepekbe azoknak is, akiknek a kórházban kell karácsonyozniuk.

Szerdán új játékossal bővült a DAB, szerződést kötött az amerikai Andy Contois-val. A 32 éves center még ezen a héten csatlakozik az Acélbikák keretéhez.

Az 1981-ben, az Egyesült Államokban született center (aki amúgy a balszélen is bevethető) az egyetemi évek után az East Coast Hockey League-ben, az ECHL-ben ragadt meg huzamosabb ideig a tengerentúlon. Első európai évében a finn másodosztályban hokizott, majd megfordult a német másodosztályban, a svéd division 1-ben, legutóbbi két szezonját pedig a dán élvonalban töltötte el (igen jó statisztikát produkálva: 97 mérkőzésen 95 pontot termelt a 185 centis, 88 kilós csatár). Ha minden a tervek szerint alakul, Andy akár a vasárnapi, Érsekújvár elleni mérkőzésen bemutatkozhat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!