Sport

2013.12.20. 20:00

Asztalitenisz: az utánpótlás továbbra is remek eredményeket ér el

Mielőtt a lényegre, azaz a DASE asztaliteniszezőinek őszi teljesítményét érintenénk, feltétlenül szólni kell a szakosztály vezetőjéről. Török József a napokban töltötte be hetvenhetedik életévét, s nemrég tüntették ki a Fejér Megye Diáksportjáért kitüntetéssel.

Jankó Árpád

- Már öt évvel ezelőtt elhatároztam, hogy abbahagyom, nem csinálom tovább. A családom viszont megkérdezte tőlem: Mit fogsz akkor csinálni? Igazuk volt, csináltam és csinálom tovább. Most már határidő nélkül, ameddig az egészségem lehetővé teszi. Sokszor megkérdezik tőlem, attól, aki egész életében az asztalitenisz bűvkörében élt: mi az, ami még, mindig vonz. Hát a sok ügyes gyerek, akiket nevelgetünk. Meg a kislabda pattogásának hangja.

- Akkor máris válaszolt arra a kérdésemre, amit csak terveztem magamban. vagyis: mi okozta ebben a félévben a legnagyobb sikerélményt?

- Természetesen a gyerekek tapasztalható, látható fejlődése. És ez valóban hétről hétre nyomon követhető. Még mindig a Dunaújvárosi ASE az az egyesület, amelynek utánpótlása legjobb Fejér megyében.

- Akkor nézzük a csapatokat! Nem szerepelt rosszul az elit gárda, az NB II-es formáció...

- Az ötödik helyen végeztek kilenc ponttal. Nem rossz eredmény. Külön öröm, hogy beépült a csapatba a tizenhat éves Mizsei Tamás. A régi, rutinos játékosok, Furka Attila, dr. Hanák Tamás elnökünk amellett, hogy sokat foglalkoztak a fiatalokkal, a bajnokságban is sokat tettek a sikerért. Az NB III-as második csapatunk ötödik lett tizenkét ponttal. Itt Mizsei Máté volt a társaság erőssége. De Kutschi Zoltán, Kada István is egyre több lehetőséget kapott. A megyei felnőtt csapatbajnokság A" csoportjában játszik a harmadik gárda amely ezüstérmes helyen tanyázik tizenkét ponttal. A DASE IV. a B" csoportban gyerekekből, és az NB I B-s női bajnokság helyett itt szereplő női versenyzőkből áll: Mizsei Csabáné és Szalai Boglárka. De itt pingpongoznak a fiatalok is: Jójárt Bence, Jójárt Dániel, Kóré Ádám, Bajusz Bence, Láng Dominik. Érdemes volt őket bedobni a mély vízbe. Sokat fejlődtek, megerősödtek.

- Dicsérte az egyesület utánpótlását. Milyen sikereket értek el eddig?

- Amint mondtam: a legjobbak Fejérben, bár a létszámunk lecsökkent. A helyeket januárban betöltjük, toborozni fogunk, főként a pingpongot kedvelő Vasvári iskolában. Sok versenyt megnyertünk. A serdülő lánycsapatunk kivételével az újonc, a serdülő, ifjúsági leány-fiú csapatversenyben az élen végeztünk. Egyéniben, ifiben Mizsei Tamás és Szalai Boglárka, a serdülőknél Kóré Ádám, Bajusz Bence, Láng Dominik, Szerencse Donát, Horváth Dóra, Szalai Viola éremhozók voltak.

- Mit vár a szakosztályvezető a tavaszi évadtól?

- Stabil az anyagi helyzetünk, a szülők sokat segítenek, különösen az utazások költségeit tekintve. Sikerült támogatókat találni. A Móricz iskola barátságos terembérleti díjakkal is segít bennünket. Nincs akadálya, hogy tavasszal is szép eredményeket érjünk el. Január második hétvégéjén már folytatódik a küzdelem. Az első csapatnál terv, hogy legalább egy hellyel lépjen előre a tabellán, mondjuk a negyedik helyre. A második csapatnál lehet visszaesés a fiatalítás miatt, de nem lesznek kieségi gondjaik.A megyei felnőtt bajnokságban pedig jó lenne megőrizni azt a pozíciót, amit most ősszel megszereztek a csapatok. Tehát máris várom a kislabda pattogásának hangját.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!