Sport

2015.11.18. 20:57

Amitől tartottunk, az történt - A Dunaújvárosi Kohász ismét nem bírta a mérkőzés végét

Dunaújváros - A Győri Audi ETO néhány nappal ezelőtt Szkopjéban bravúros egygólos győzelmet aratott BL-mérkőzésen a Vardar ellen. Joggal gondolhattuk, hogy ez a siker teljesen feldobja majd a győri csapatot a Kohász elleni mérkőzésre.

Jankó Árpád

Győri Audi ETO - Dunaújvárosi Kohász 28-20 (12-12)

Győr, 1200 néző, vezette: Bíró Á., Kiss O.

Győr: Kiss, Grimsbő (kapusok) Bódi 3, Broch 3, Görbicz 2 (1), Planéta 3, Amorim 1, Kovacsics 1, Knedliková, Tomori 5, Groot, Korsós 2, Sulland 1, Löke 7. Edző: Ambros Martin.

D. Kohász: Oguntoye Azari 3, Kovács 9 (3), Takács D. 1, Triscsuk 3, Nick, Vincze. Csere: Triffa (kapus), Bulath 3, Szalai 1, Kamper, Hajtai, Gindeli, Klujber. Szakvezető: Zdravko Zovko.

Kiállítások: 4, illetve 2 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 3/3.

A győri mester meglepetésre pihentette az ászait, s azok kezdték a mérkőzést, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig. Zdravko Zovkonak viszont nincs választási lehetősége. Van egy első sora, és ezzel kénytelen játszani. Nem is volt gond az első félidővel. Mindkét csapat sokat hibázott a támadásoknál, és mindkét csapat jól védekezett. Még a huszadik percben is csak kilenc gól esett (4-5), és nagyon szoros sá tette a játékot a Kohász. A győri gárda hosszú szünet után csak a 25. percben vezetett (9-8). Azari és Kovács Anna révén be is hozta a hátrányát 12-10-ről a vendégcsapat a félidő végére. Így 12-12 lett az első játékrész. Köszönhetően Triffa Ágnesnek, aki időntúli hetest védett.

A második félidőben viszont a győri mester a legjobb sorát küldte be. Többek között Tomori és Löke kapott főszerepet a játékban. És bizony beigazolódott György László edző mérkőzés előtti megjegyzése. Három pontra kell ügyelni. Tomorit kikapcsolni, Lökét semlegesíteni, és a támadásokban nem hibázni, mert abból indulva kapjuk majd a gólokat.

Nos, a feladatot jól tudta György László, de ezt már a fáradó dunaújvárosi gárda nem tudta megoldani. Tomori és Löke játékával a 45. perctől a kétgólos győri előny egyre inkább duzzadt. És ez volt a fordulópont. Egyedül a kiválóan kézilabdázó Kovács Anna (kilenc gól) tudott válaszolni a hazai gólokra. De sajnos rajta kívül senki sem tudott ezen a mérkőzésen kitűnni. A győriek lehúzták a rolót, amit már nem tudott átjátszani a Kohász. A hajrában már Zdravko Zovko minden mindegy alapon beállította a fiatalokat is. De a győriek hosszabb és értékesebb kispadja eredményezte a nyolcgólos hazai győzelmet. Bosszankodni nincs miért, eddig is nyilvánvaló volt, hogy az Audi ETO jobb erőkből álló együttes.

Zdravko Zovko: A Győr a második félidőben nőtt fölénk. Nekem van egy első sorom, s ha az elfárad, akkor nem lehet sokat tenni.

Ambros Martin: Az első félidőben adtam azoknak is lehetőséget, akik kevesebbet játszottak. Szünet után feljavult a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!