Sport

2013.03.27. 16:16

Arany Üst - Három napon át Dunaújvárosé a figyelem

Dunaújváros - Szerdán reggel, immár harmincnegyedik alkalommal elrajtolt az Arany Üst nemzetközi, korosztályos úszóverseny a zsúfolásig telt uszodában.

Gallai Péter

A Himnusz hangjai után Gombos István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, s arról beszélt: az utánpótlás minden sportág számára fontos, legyen szó a városról, vagy az országról. Az Arany Üst létjogosultsága pedig nem  kérdés - tette hozzá.

A két ifjú tehetség, Szlobodnyik Nóra és Farkas László Takács Krisztiánnal és Balog Gáborral (Fotó: Vohlmann György)

Ezt követően a Tehetség Kupát a 2012-es teljesítménye alapján Szlobodnyik Nóra és Farkas László vehette át a Dunaferr SE ügyvezetőjétől, Mátyás Gábortól.  Majd az egyesület két olimpikonját, Balog Gábort és Takács Krisztiánt is köszöntötték a résztvevők előtt, természetesen ők ketten is - mint  oly sok klasszissá vált magyar  úszó -  szerepeltek korábban az Arany Üstön. Balog a medence partján pont korábbi élményeire gondolt:
- Háromszor  vettem részt ezen a  versenyen fiatalként, klub és válogatott színekben is. Az egyik  futamomat egy  hajszállal nyertem meg egy spanyol fiú előtt, akkora erővel csaptam  be  a célba, hogy még egy ideig meglátszott a fal lenyomata a kezemen...


Ezt követően a fiataloké lett a medence, s elrajtolt a  viadal. Csütörtökön a futamok 9 órakor, a döntők 16 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!