Sport

2015.08.21. 18:15

Aranybúvár a víz alatt - Gurisatti Lilla a csehországi Liberecben nagyszerűen szerepel

Gurisatti Lilla, aki már a felnőtt korosztályban is megmutatta oroszlánkörmeit, jelenleg a magyar junior válogatottban szerepel szenzációsan.

Jankó Árpád

Lilla a búvárúszók Európa-bajnokságán, a csehországi Liberecben versenyez.

A dunaújvárosi tájékozódási búvárúszó két hónapja, az érettségi után vetette bele magát a kemény edzésmunkába, edzőtáborokban és itthon is nagy szorgalommal gyakorolt. Itt az eredmény. Édesapja és edzője, Gurisatti Gyula szerint még mindig van benne tartalék. Erre még szükség lehet az Európa-bajnokságon.

Gurisatti Lilla arcán a mosoly mindent elárul a libereci sikerről Fotó: facebook.com

De az eddigi eredményei a junior Eb-n egészen imponálóak. A pénteki napig három aranyérmet szerzett. Megnyerte az ötbója, a csillaggyakorlat és a szlalom számot. Az utóbbinál holtversenyben győzött egy cseh búvárúszóval, Simunkovával. Péntek este még a parallel gyakorlat következett, szombaton pedig a legnehezebb számban a csoportos gyakorlaton kell a magyar válogatottnak és természetesen Gurisatti Lillának helytállnia.

A csoportos gyakorlatot négy tagú csapat hajtja végre. A már nem dunaújvárosi, hanem néhány hónapjaaz Amphora klub tagja, Berekméri Dóra is arany- és bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!