Sport

2017.05.14. 17:45

Aranyérmek és döntős helyek - Hajdu kétszázon óriási előnnyel nyert

SZEGED A szintén szegedi világkupa jegyében szálltak vízre kajakosaink és kenusaink péntektől vasárnapig a Maty-éren, ez a rangsoroló sokak számára válogató volt erre a versenyre. A Dunaferr SE sportolói három aranyéremmel zárták szereplésüket.

Gallai Péter

A Molnár Gergely vezetőedző irányította küldöttség tagjai a felnőtt és ifjúsági korosztályokban álltak rajthoz. A verseny fő tétje a felnőttek számára a minden idők legnagyszabásúbb gyorsasági világkupáján való indulás jogának kivívása volt, május 25-28. között közel 70 nemzet több mint 1000 sportolója száll vízre Szegeden. Hüttner Csaba szövetségi kapitány a riói olimpia, a moszkvai Eb és a rangsoroló eredményei alapján hirdeti ki a csapatot. Ennek tagságára ötkarikás szereplése okán a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán biztosan pályázott, amit megdönthetetlen ténnyel erősített meg: utcahosszal nyerte a C1 200 métert, ahol klubtársa, Kiss Balázs ötödik lett. Mivel a kétszáz méter kikerült az olimpiai programból, ezért Jonatán átáll a hosszabb távokra, de kedvenc számát nem adta fel teljesen.

Hajdu Jonatán (5) magabiztosan győzött C-1 200 méteren

- Nem számítottam rá, hogy ekkora lesz a fölényem, de beszélgettem a többiekkel, és igazából már senki sem készül erre a számra. Már én sem mentem bele annyira, de a világkupa miatt természetesen készülni fogok rá - értékelt Hajdu, aki már megkezdte az építkezést az ezer méter felé. A pekingi olimpián bronzérmes Kiss Tamással alkotott ötszázas párosuk egy lépcsőfok ebbe az irányba. Nos, C-2 500 méteren végül a negyedik helyen végeztek.

A Dunaferr versenyzője, Slihoczki Ádám (b3) Szőke Attilával párban megnyerte az ifi C-2 1000 és 500 métert is
Fotó: MKSZ/Kiss József

Aranyéremnek örülhetett ifi C-2 1000 méteren Slihoczki Ádám, aki Szőke Attilával párban nyert, Kollár Kristóf a paksi Hodován Dáviddal ötödik lett. Slihoczkiék megnyerték az 500 métert is, ahol Kollárék negyedik helyen értek be. Slihoczki C-1 1000 méteren ötödik helyet szerzett. A felnőtteknél Kiss C-1 1000 méteren hetedik helyen zárt, ugyanitt Kovács Máté a B döntőben hetedik lett, C-2 1000 méteren Moldován Milánnal hetedikként futott be. Mányi Zsófia K-1 1000 méteren a középfutamig jutott. C-1 ifi 500: 9. Kollár Kristóf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!