Sport

2014.02.13. 13:35

Aranyérmes a Hild

Nyíregyháza - Az elmúlt hétvégén megrendezett röplabda Diákolimpia VI. korcsoportos országos döntőjét a Dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola együttese nyerte.

Gróf András

 

A Hild bajnokcsapata. Álló sor: Szücs Ákos (edző), Stefanovics Krisztián, Kholman Norbert, Kalmár Ákos, Liszi Ferenc (testnevelő), Gebhardt Norbert, Blázsovics Péter, Tar Szabolcs, Gebhardt Áron. Ülő sor: Réfi Bence, Demeter László, Sárik Martin, Banai Máté, Batári Csaba, Guzmics Richárd (Fotó: Amatőr felvétel)

Az ország legjobb nyolc csapatát két négyes csoportba sorsolták a szervezők. A dunaújvárosiak Kaposvár, Debrecen és Szolnok képviselőivel csatáztak a helyezésekért. Mindhárom ellenfelüket meggyőző teljesítményt nyújtva győzték le három játszmában. A döntőbe kerülésért a másik kvartett második helyen záró Kazincbarcika ellen is elegendő volt három szett a sikerhez. A másik ágon a Kecskemét gárdája jutott a döntőbe, akik 3-1-re verték a debrecenieket. A finálét ötszáz néző előtt játszotta a két együttes. Az NB I-es szintű összecsapáson rendkívül szoros csatában nyertek a dunaújvárosiak. Az első játékrészben 25-23, a másodikban 25-22, míg a harmadikban 27-25 volt az eredmény. A legeredményesebb testnevelőnek járó különdíjat ezek után természetesen Liszi Ferenc vehette át.

- Az aranyérmet szerző együttest ezen a tornán Szűcs Ákos irányította, aki minden dicséretet megérdemel, hiszen a kritikus pillanatokban is remekül állta sarat a kispad mellett. Természetesen rendkívül büszke vagyok a fiúkra, akik játszmavesztesség nélkül lettek aranyérmesek.

A VI. korcsoportos Diákolimpia országos fináléjának végeredménye: 1. Hild József Szakközépiskola, 2. Kecskeméti Műszaki Szakközépiskola, 3. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, 4. Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, 5. Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium, 6. Veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, 7. Szolnoki Műszaki Szakközépiskola, 8. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium.

A mezőny különdíjasai: Blázsovics Péter (Hild József Szakközépiskola) legjobb támadó játékos, Török Patrik (Kecskeméti Műszaki Szakközépiskola) legtechnikásabb játékos, Sárik Martin (Hild József Szakközépiskola) legjobb védekező játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!