Sport

2017.08.13. 18:45

Aranyérmes lett a dunaújvárosi erősítésű pólóegyüttes

BUDAPEST A 17. FINA Masters Világbajnokság női vízilabdatornájának legfiatalabb korcsoportjában nagy izgalmak mentén alakult ki a végleges sorrend vasárnap. Az aranyérmet a három dunaújvárosi pólóssal felálló Budakalász szerezte meg.

Gallai Péter

Miután szombaton az amerikai The Olympic Club döntetlent harcolt ki az eddig menetelő, szintén Egyesült Államokbéli Bay Area Mastersszel, így a világ- és Európa-bajnokokat, közte három dunaújvárosi klasszist - Kis-Primász Ágnes, Zsámbok Lili és Brávik Fruzsina - felvonultató Budakalásszal amolyan döntőt vívott a torna zárónapján vasárnap. A 30+ korosztályban szereplő csapatnak erre azért volt esélye, mert szombaton 11-6-ra legyőzte a német Eimsbuetteler gárdáját.

A képlet egyszerű volt: amennyiben tegnap a kilenc ponttal élen álló - egyetlen döntetlenjüket a Bay Area ellen szerezték - magyar csapat legyőzi a hétpontos The Olympic Clubot, akkor megnyeri a világbajnokságot. A feladat nem volt egyszerű, hiszen a riválisnál szerepelt az egyetemes női vízilabdasport legeredményesebb játékosa, Brenda Villa, aki négy olimpiai érme (egy arany, két ezüst, egy bronz) mellett háromszoros világbajnok is. Egyéb esetén a számolgatásé a terep: döntetlennél második, vereség esetén harmadik a magyar csapat.

Györe Lajos edző és az aranylányok, akik hazai közönség előtt nyerni akartak - sikerült
Fotó: masters.fina-budapest2017.com

Budakalászi SC -The Olympic Club 13-10
(3-2, 3-1, 3-2, 4-5)

BSC: Doroszlai, Papp (kapusok), Gazdag, Zsámbok, Stieber 2, Kis-Primász, Drávucz 4, Brávik 3, Zsoldos-Rédei, Boros, Pelle 4, Gruber, Szentkereszti, Győri, Ipacs. Edző: Györe Lajos.

A meccset az ellenfél kezdte jobban, de már az első negyedben sikerült fordítani, s onnan már nem adta ki a vezetést a magyar alakulat.
Drávucz Rita azt mondta, az egész vb csúcspontja volt a meccs, hálás a közönségnek, hogy ilyen sokan eljöttek, fantasztikus volt látni. Ez a siker ugyanolyan értékes mint a korábbiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!