Arany Üst: két elsőség a zárónapon, előkelő hely a klubrangsorban

2016. március 25., 22:05 szerző: Gallai Péter
komment
Dunaújváros - Újabb két aranyéremmel zárta pénteken szereplését az Arany Üst úszóversenyen a Dunaferr SE. A dunaújvárosi egyesület összesen nyolc elsőséget gyűjtve a klubrangsorban is az előkelő negyedik helyen zárt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Már az első két napon sem lehetett oka panaszra a rendező szakosztálynak, hiszen három-három aranyérmet gyűjtöttek a fiatalok, amit tegnap még kettővel megfejeltek. Elsőként Weiter Dávid nyert 400 gyorson, majd Selmeci Levente 400 vegyesen verte meg nagyon a mezőnyt. A 400 hát fináléjában Lack Bianka nyolcadik, 100 pillangón pedig Szlobodnyik Dávid hatodik hellyel gyarapította a dicsőséglistát.

A versenyre pénteken megérkezett Kiss László, a legendás szövetségi kapitány is, aki soha nem felejti el megjegyezni: nélküle nincsen Arany Üst. - Azt hiszem egyről sem hiányoztam idáig - mondta mosolyogva lapunknak, majd a beszélgetés végén (az interjút később olvashatják), mintegy ezt a kötődést megerősítendő, nyakláncához nyúlt és egy medált mutatott. Ez pedig nem volt más, mint a harmincadik, jubileumi versenyre készült emlékérem...

Kiss László egyébként szintén nagyon sajnálta a Dunaferr SE korábbi elnökének uszodai balesetét, majd hozzátette, vasárnap személyesen is meglátogatja a lábszárcsont-törése után a dunaújvárosi kórházban lábadozó Perjámosi Sándort.

A verseny zárásaként több különdíjat is átadtak. A Dunaferr SE Tehetség Kupájának talapzatára, az 1989 óta íródó névsorba most felkerült Fekete Dóra és Selmeci Levente is, mint az előző év legjobbja. Majd az Arany Üstön korosztályában legmagasabb LEN pontot elérő hazai és külföldi, lány és fiú versenyző részesült elismerésben. A 2002-03-as születésűek között ezt a díjat a dunaújvárosi Weiter Dávid vehette át.

Ami pedig az összesített pontversenyt illeti: a negyvenöt magyar és három külföldi egyesületet felvonultató mezőnyben a Dunaferr az igen előkelő negyedik helyet szerezte meg. A dunaújvárosi fiatalok nyolc arany-, és két ezüstérem mellett két-két ötödik, hatodik és nyolcadik helyet szereztek a döntőkben. A győzelmeket tekintve a Dunaferr - holtversenyben a ponttáblázatot is élen záró BVSC-vel - szerezte a legtöbbet.

 

Gallai Péter

2016. március 25., 22:05 szerző: Gallai Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...