Sport

2017.01.30. 20:21

Arccal a rájátszás felé - Tartalékosan nyertek tegnap a Dunaújvárosi Acélbikák

Dunaújváros - A Ferencváros csapatát fogadták tegnap a Dunaújvárosi Acélbikák a MOL Ligában. A találkozó hosszabbításban dőlt el - a DAB 5-4-re verte a Fradit.

Gallai Péter

Dunaújvárosi Acélbikák - Ferencvárosi TC 5-4 (2-1, 2-1, 0-2, 1-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Vezette: Németh, Haszonits, Soltész, Kis-Király.

DAB: Duschek - Hudec 2, Ladygin 1, Azari (3), Cseter (1), Becze 1 (1) - Lencsés, Hüffner 1, Borbás (2), Nagy, Németh P. - Magosi E., Hruby, Léránt (1), Odnoga, Tanka (1) - Lévai. Edző: Heikki Mälkiä.

FTC: Sevela - Jabornik 1, Hietamaki, Dubek (1), Tendler, Rafaj - Schwindt, Erdélyi, Sumi, Szappanos (1), Kiss Á. 2 - Lengyel, Kovács, Shinkaru (2), Németh Á., Papp Cs. - Inglis, Üveges, Hardi 1 (1), Farkas, Fliszár. Edző: Greg Lindqvist.

Az esélyek latolgatásába nem belebonyolódva nézzük a tényeket: a Dunaújvárosi Acélbikák számára reális és nyilván áhított cél is egyben, hogy a MOL Liga alapszakaszának negyedik helyén végezzenek. Ehhez azonban a tegnapi mérkőzésen is bizonyítaniuk kellett a dunaújvárosiaknak, akik csak tartalékos kerettel ugorhattak neki a Fradinak. Bár Dansereau egymeccses eltiltása, Kaskov és Ölander sérülése borús felhőkként tornyosultak a DAB csapatának feje fölött, de ez a gárda már többször is okozott meglepetést a bajnokság során, így fogalmazzunk úgy, hogy ki-ki meccsen csaptak össze tegnap a Fradival.

Gólöröm - Hüffner (balról) Borbás (25) buliban szerzett korongját értékesítette. Hüffner lőtte csapata első gólját tegnap, ami egyben a szezon első bajnoki találatát is jelenti a hátvédnek  Fotó: Zsedrovits Enikő

Remekül kezdődött a dunaújvárosiak szempontjából a találkozó, ugyanis a DAB-hoz nemrég visszatért hátvéd, Hüffner Adrián már a 4. percben megszerezte csapata vezető gólját, ami számára a szezonbeli első találatot is jelentette. A vendégek nem sokat késtek a válasszal: a harmad derekán egy védelmi hibát kihasználva lőttek Duschek kapujába. A találat visszahozta a Bikák harci kedvét, és végül Hudec révén egygólos előnnyel mehettek szünetre a csapatok (2-1).

A szerzett gólok tekintetében tulajdonképpen az első harmadot kopírozták le a csapatok a második játékrészben, amíg a DAB kettő találatot jegyezhetett Becze, illetve Ladygin révén, addig a Fradinak csupán egy gól jutott. A befejező játékrészben két potyának nevezhető góllal egyenlített a Fradi (4-4), és mivel ez az eredmény a hatvanadik perc lefújásáig nem változott, így jöhetett a hosszabbítás. Az Acélbikák a teljes szezonban hadilábon álltak a hosszabbításos meccsekkel, de szerencsére ezúttal nem jött be ez a keserű rutin , és Hudec egy ügyesen megjátszott korongot értékesített. Nyertek.

Fontos információ! A DAB február 1-i, szerdai mérkőzése a D. Kohász női kézilabda csapatának Érd elleni találkozója miatt rendhagyó módon 19.30 órakor kezdődik. A Bikák a DVTK-t fogadják.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!