Sport

2017.07.24. 18:25

A dunaújvárosi asztaliteniszezők között a legkisebbektől az idősekig pattogtatják a labdát

A DASE asztaliteniszezői eredményes évet zártak. És ezt elmondhatjuk minden korosztályukról. Az NB II-es alakulat a bajnokság értékes negyedik helyét szerezte meg.

Jankó Árpád

Éppen csak minimális hátránnyal csúsztak le a dobogóról. Dr. Hanák Tamás, Nemes Szilárd, Mizsei Máté és Mizsei Tamás kiváló csapatot alkotott, amit az is mutat, hogy mindenki ötven százalék felett teljesített. Viszont az NB III-as csapat érmet vehetett át a bajnokság végén. Furka Attila igazi vezérként vitte a többieket is előre, és így megszületett az ezüstérem. Fógel Szilárd, Farkas László és Kada István a később távozó Novák Zoltán masszív játéka is kellett a sikerhez. A megyei első osztályban szereplő csapatok közül az első gárda a fáradhatatlan Bodó László vezényletével remekül játszott. Nagy Ferenc, Gugi Béla, Szabó László és Mizseiné Mészáros Judit, valamint Horváth Dóri is kivette részét a szép eredményből. Pulay Ferenc irányította a megyei második csapatot. Dicséretes volt a helytállása a csapatnak. Rostási Attila, Fülöp Mihály, Werner Szilvia, Szalai Viola és Blanárik János dicsérhető a kitartásukért.

Mizsei Tamás kiváló játékával értékes pontokat szereztek

Nagyon jó, hogy a DASE utánpótlása is egyre acélosabb. Furka, Bodó, Rostási, dr. Hanák érdeme, hogy egyre szélesebb az utánpótlásbázis. Az ifjú lányok között Barna Bettina, Jámbor Zsófi és Schneider Tamara, a fiúk között pedig Horváth Tamás, Tihanyi Máté, Bozai Martin, Fülöp Dániel, Kővári Adriánn, Dudás Máté és Szabó Bence dicsérhető szorgalmáért. Rajtuk kívül még többen bontogatják szárnyaikat. Örvendetes, hogy a DASE egyesületet erősíti a Dunaújvárosi Egyetem felfedezettje, Sós Roland, akit felnőttcsapatokban kívánnak szerepeltetni.

Új színfolt az is, hogy a masters kategóriában igen szép országos sikereket értek el. Mizseiné, dr. Hanák, Furka és Fógel az országos élmezőnyhöz tartoznak ebben a csoportban.

Már javában zajlanak az edzések, mert komoly tervei vannak a DASE klubnak. A cél: megerősíteni a felnőttcsapatok pozícióját, az utánpótlás helyzetét, és a rekreációs sportban jobban nyitni kell az érdeklődők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!