Sport

2014.09.08. 18:00

Hatalmas szakmai elismerést kaptak a Dunaferr SE kajak-kenusai

Tizenkilencedik alkalommal adták át a MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az azzal járó félmillió forintos sportszerutalványt a MOB székházában, amelyet júliusi teljesítménye alapján a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya érdemelt ki.

Gallai Péter

A múlt héten megrendezett eseményen Pető Zsolt szakosztályelnök mellett három edző Weixl Mónika, Hubik András, Molnár Gergely és tizenegy ifjú tehetség, korosztályos bajnokok és válogatott sportolók is részt vettek az ünnepségen.

A díjátadón a MOB részéről dr. Bartha Csaba, sportigazgató-helyettes méltatta a sportág eredményeit. Megjegyezte: neki nem okozott meglepetést, hogy a címet már negyedszer nyerte el kajak-kenu szakosztály. Örömének adott hangot, hogy az eseményen a Dunaferr SE fiatal versenyzőinek sokasága jelent meg, és arra biztatta a fiatalokat: kövessék Hajdu Jonatán példáját, s a tanulás mellett a sport is játsszon minél nagyobb szerepet az életükben.

Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója kiemelte: cége különösen fontosnak tartja, hogy a sportolók profi feltételek mellett tudjanak készülni a világversenyeke.

Hüttner Csaba, a kajak-kenu szövetség utánpótlás-vezetőedzője a győztes dunaújvárosiakról elmondta: a szakosztályban évtizedek óta kiemelkedő munka folyik.

- A Dunaferr abszolút megérdemelte az elismerést! Évtizedek óta nagyon sikeres szakosztály, mely az utánpótlás-nevelés terén is kiveszi részét. A szövetséghez tartozó több mint száz klub között is az élen járnak, a legjobbak közé tartoznak. Itt sportol Jonatán mellett Vass András is, hogy néhányat említsek - mondta a szakág többszörös világbajnoka, aki kiemelt néhány további, klubhoz köthető nagy nevet , az olimpikon kenus Pálizs Attilát a MOB munkatársát -, Kárász Annát és a világbajnok kajakos Benedek Dalmát, vagy Szabó Gabriellát.

- Az utánpótlás mellett a felnőttek nevelésében is eredményesek. Na és ne felejtsük el, hogy az ifjúsági olimpián induló Koleszár Zoltánnak Hajdu Jonatán vívta ki az ötkarikás kvótát tette hozzá, s úgy vélte, hogy a díj most is a legjobb helyre került, hiszen Hajdu révén a szegedi ifjúsági világbajnokságon két arany- és egy ezüstérmet nyert a szakosztály, míg a szintén kenus Vass András csapathajóban már a felnőtt mezőnyben szerzett bronzérmet, ráadásul a különféle korosztályos viadalokon a Dunaferr tinédzser versenyzői is rendre remekeltek.

Pető Zsolt szakosztályelnök megtiszteltetésnek tartja, hogy az ország összes szakosztálya közül éppen az övék nyerte el a tizenkilencedik alkalommal a címet.

Lapunk kérdésére elmondta, hogy a terveknek megfelelően, amit előzetesen a trénerekkel is egyeztettek, egyenfelszerelést, pólókat és kisebb erősítő eszközöket vásárolnak a félmillió forintból, ami nagyon jól jött, hiszen a szakosztály nem igazán dúskál anyagiakban.

- Mondanom sem kell, hogy nagy élmény volt az esemény mindenki számára. Azokat a versenyzőket vittünk magunkkal, akik korosztályukban nagyon eredményesek, vagy nemzetközi színtéren jeleskednek. Mivel nem klubok, hanem szakosztályok közül választottak, ezért ezres nagyságrendről beszélhetünk, s végül mi lettünk az elsők. Mondanom sem kell, ez a szakmai siker mekkora öröm és egyben hatalmas megtiszteltetés számunkra, amivel országos hírverést is kaptunk. Ráadásul a röplabdázók után ez már a második dunaújvárosi győzelem ebben a kategóriában.

A szakosztályelnök arról is beszélt, hogy nem a pénztől, hanem az eredményességtől függ majd, ki mit kap majd a nyereményből:

- Úgy gondoltuk, hogy így lesz igazán értéke a felszereléseknek, s ez egyben motiváció is a többieknek. Emblémázott pólóban mindenki részesül, de komplett melegítő csak a legjobbaknak jár majd.

Január óta a közönségszavazás győztesét is díjazza a Decathlon: az elismeréssel járó százezer forintos utalványt a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület képviseletében Grigorov Leila utánpótlás-edző vette át Vas Gábortól. A város úszószakosztálya tíz éve működik, de a rendkívül szerény körülmények miatt csak kevés gyerekkel tudnak foglalkozni. A tizenkilenc méteres medencében edző fiatalok kitartása példaértékű, és már jelentős eredményekben is megmutatkozik: júliusban Juhász Adél ifi Eb címet szerzett.



Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!