Sport

2014.08.20. 18:05

Az Acélbikák Dunaújvárosban a Docler Cupon kezdenek

A Dab.Docler jégkorongozói számára is megkezdődik a szezon, igaz, még csak a Docler Cupon lépnek pályára hétvégén.

Agárdy Csaba

A MOL Liga csapatai közül többen is több mérkőzésen túljutottak augusztusban. Az első mérkőzést még augusztus 7-én játszotta az Érsekújvár a szlovák harmadosztályú Lévával, és 6-2-re nyert. Spisák Róbert csapata azóta még négy meccset játszott, egyet a Fehérvár AV19-el, akkor 7-4-re kikapott. Az Érsekújvárnál azonban nem lehet a meccsekből különösebb következtetéseket levonni, mivel a MOL Liga címvédőjénél rengeteg játékos volt próbajátékon, így Spisák-mester sokat variálta az összeállításokat. Április 12-én a liga újonca, a Debrecen is pályára lépett, a szlovák másodosztályú Liptószentmiklóst fogadta, és 6-2-es vereséget szenvedett.

Stratégiai megbeszélés az edzés kezdetén, készül a csapat az idei szezonra (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Brassó részt vett a Pavel Zabojnik Emléktornán, 7-1-re kikapott a szlovák első osztályú Besztercebányától, majd 3-1-re a Fehérvártól, végül 1-0-ra legyőzte a cseh másodosztályú Piráti Chomutovot.

A DAB tervek szerint a múlt héten Topolcsányban kezdte volna a szezont egy nemzetközi tornán, de a kupa elmaradt. A hétvégén viszont biztos lesznek meccsek a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, mivel a Docler Cup nem marad el. Az Acélbikák sorrendben a francia Gappal (péntek 19.15 óra) , a lengyel Krakkóval (szombat 20 óra) és a svéd Kallengével (vasárnap 19.15 óra) mérik össze erejüket.

A DAB felkészülési mérkőzésen fogadja a szlovák Pöstyént (augusztus 29., 18.30), a lengyel Sanokot (augusztus 31., 18 óra), a Debrecent (szeptember 5., 18.30), és a Ferencvárost (szeptember 12., 18.30). Szeptember 2-án Pöstyénbe, szeptember 9-én pedig a Ferencvároshoz utazik a csapat. Szeptember 19-én pedig jöhet a Brassó elleni MOL Liga rajt.!

Ha már szóba került a MOL Liga, akkor említsük meg, hogy a jégkorongblog szakportál érdekes játékra hívta olvasóit, akiknek a liga végeredményét kellett megtippelniük. A végeredmény szerint jelentős előnnyel végzett az élen az Érsekújvár, a Dab.Docleré lett a második hely, míg a Brassóé a harmadik. A további sorrend: Miskolci Jegesmedvék, Ferencváros, Csíkszereda, Újpest, Debrecen. A két utóbbi csapat holtversenyben végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!