Sport

2013.07.02. 17:50

Az Acélbikák Lengyelországban kezdenek

A Dab.Docler jégkorongcsapata kemény mérkőzéseket játszik az augusztusi felkészülési időszakban. Elsősorban lengyel és szlovák csapatok várnak az Acélbikákra.

Agárdy Csaba

A Dab.Docler programja egy háromnapos lengyel túrával kezdődik augusztus 14-én. A dunaújvárosiakra három ellenfél vár. Először a Cracovia Kraków fogadja este hat órakor a mieinket. A rekordbajnok lengyel együttessel ez lesz az első találkozása a Dab.Docler csapatának, ezután előbb augusztusban a Docler Cup 2013-ra (augusztus 23. és 25. között a szlovák Pöstyén és a német Bietegheim Steelers is vendég) érkeznek a krakkóiak, majd a Kontinentális Kupa októberi fordulójában is hozzánk látogatnak.

Az utóbbi öt szezonban öt bajnoki döntőt játszó – s ebből hármat megnyerő – csapat főként hazai játékosokra épít, mellettük pedig cseh légiósokat foglalkoztat, bár a nyári változásokról egyelőre nem tudunk beszámolni.

A Katowice tavaly decemberben kétszer is játszott Dunaújvárosban, most a DAB utazik hozzájuk (Fotó: Lázár Zsolt)

Ezután augusztus 15-én a Sanok lesz a Dab.Docler ellenfele. A 2012-es szezon lengyel bajnokával szintén este hat órakor csapnak majd össze Galaniszék. A sanoki csapat keretében egyelőre tíz lengyel mellett három kanadai, egy amerikai és egy szlovák játékos szerepel. A kanadaiak közül Rory Rawlyk neve ismerősen csenghet, hiszen a tavalyi szezonban a Brassó csapatát erősítette a balhéiról is ismert hokis – aki nem mellesleg az AHL-ig jutott a tengerentúlon.

Augusztus 16-án aztán a túra befejezéseként a tavalyi szezonban nálunk vendégeskedő GKS Katowice csapatához látogat Stephan Lundh együttese. A Dunaújvárosban jó csapat benyomását keltő lengyelek otthon a negyeddöntőben véreztek el a tavalyi szezonban. Keretükben egyelőre egy kettős állampolgáron kívül kizárólag hazai játékosok szerepelnek – ám ha a tavalyi példát követik a katowicei csapatnál, akkor számos észak-amerikai hokissal erősödhet az együttes augusztus közepéig. A Katowice elleni mérkőzés délután öt órakor kezdődik, hiszen a meccs után már a hazautazás következik.

Ezzel azonban még nem ért véget a Dab.Docler felkészülése: augusztus 29-én este hat órától a szlovák Extraliga legutóbbi negyedik helyezettjénél, a Pöstyénnél vendégeskedik a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!