Sport

2017.01.22. 17:15

Az Acélbikáknak hatékonyabbnak kell lenniük a kapu előtt

Dunaújváros - Úgy tűnik, a jégkorong MOL Liga rájátszásának dobogós helyei már elkeltek, de a negyedik pozíció még mindig kiadó. Három csapat számára is. A nagy kérdés, hogy vajon ki lesz a befutó?

Balogh Tamás

A szívós munkájuk nyomán újjászülető Dunaújvárosi Acélbikáknak például a mai, a Belgrád ellen megvívandó csata is egy lehetőségnek számít ebben a törekvésében.

Tehát az alapképlet szerint a négy közé jutás lehetőségét három csapat számára még minden további meccsük életben tarthatja. A jelenlegi sorrendet tekintve, igaz több lejátszott mérkőzésével, de viszonylag kényelmes helyen áll a Brassó, neki elég arra vigyázni, hogy ne hibázzon. Az őt követő Debrecennek és az Acélbikáknak már nem csak a saját százszázalékos teljesítményéért kell küzdeni, de mások botlásaiért sem árt szurkolnia.

Heikki Mälkiä szerint már előrébb lépett együttese Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezért nézzük csak a ma esti ellenfelet! A Belgrád szorgalmas csapatnak bizonyult, de az eddigi hét győzelme nem sok jóval kecsegtet a hátralévő időszakban sem. A DAB edzőváltása akaratlanul is izgalmas feladat elé állította a fiúkat. Bár az előrelépés, pontosabban az újbóli lábra állás nyilvánvalóan mindenképpen az egyik céljukká vált, de ezt már az új trénerrel kell teljesíteniük. A pillanatnyi helyzetről Heikki Mälkiä vezetőedző így nyilatkozott:

- Összességében mindenképen előrébb tartunk, mint a közös munka kezdetekor. A csütörtöki, Brassó elleni mérkőzés legnagyobb tanulsága, hogy ennyi lehetőségből és emberelőnyből hatékonyabbnak kell lennünk a kapu előtt. Pozitívum, hogy a rossz kezdés után mindenki keményen küzdött, több helyzetünk is volt, mint az ellenfélnek. Igaz, valami sajnos hiányzott az eredményességhez. Bár előrébb lépett a csapat, még mindig van min dolgozni. Úgy látom, mentális téren elkezdődtek azok a dolgok, amiket szeretnék látni. Hosszabb távon gondolkodunk. Azon dolgozunk, hogy a játékunk összeálljon a rájátszásig. A

következő meccseken nem a számszerű eredmény lesz a fontos, hanem az, hogy begyakoroljuk a korong nélküli játékot, a letámadásokat. Amikor ezek rendben mennek, egyből jobb esélyünk lesz a győzelmekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!