Sport

2013.12.27. 16:00

Az alapszakasz élén a Dunaferr

Dunaújváros - A férfi röplabda első osztály 2013/2014. évi bajnokságának alapszakaszában kétpontos előnnyel az első helyen zárta az idei esztendőt a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Az alapszakaszban a dunaújvárosiak két legnagyobb ellenfele a Fino-Kaposvár és a Kecskeméti RC a Közép-európai Ligában való szerepelés miatt nem indult, ők csak a rájátszásban csatlakoznak a sorozathoz. A Dunaferr együttese tehát azzal a céllal kezdte az alapszakaszt, hogy a legelőnyösebb helyzetből várhassa majd a rájátszást. Tehát jelen állás szerint megoldotta a részfeladatot Tomanóczy Tibor vezetőedző együttese.

- Csupán két vereséget szenvedtünk az eddigi mérkőzéseinken. Kikaptunk a nagy rivális Dág otthonában, ami ugye benne volt a pakliban, de a Sümeg elleni hazai vereséggel nem igazán tudunk elszámolni. A jelenleg második helyezett MAFC elleni győzelmünk azonban a bravúr kategóriába tartozik. Az alapszakaszból még három találkozó van hátra. Hazai pályán biztosan nyernünk kell a Pécs és a Debrecen ellen, míg Sümegen szeretnénk visszavágni a hazai fiaskóért. Sikeres szereplés esetén a harmadik helyről vághatnánk neki a rájátszásnak, hiszen elénk kerülne a Közép-európai Ligában szereplő két magyar csapat.

A rutinos Hatvany Attila (11) kiegyensúlyozott teljesítményével az együttes egyik legjobbja volt

- Ez a helyezés jó pozíció lenne a szezon előtt meghatározott bajnoki célok eléréséhez...

- Úgy érzem, ebben a bajnoki évben kijár az érem a csapatomnak. A fiatal játékosoknak már van annyi rutinjuk, hogy egy elvesztett játszma után nem pánikolnak be. Fejben sokkal összeszedettebb a társaság, mint egy évvel ezelőtt. Köszönhető ez az elmúlt esztendő felnőtt, junior és válogatott mérkőzéseinek. Örömteli, hogy a két Hatvany, Lukács és Szűcs segíti a fiatalokat a fejlődésben.

- Egyénileg miként értékeli a játékosok teljesítményét?

- A feladó poszton Hatvany Zsolt és Szűcs Ákos ezen a szinten jól kiegészítették egymást. A szélsők közül rutinosan teljesített Hatvany Attila, míg a fiatal Gebhardt Norbert gyengébb kezdés után felnőtt a feladathoz. Centerben Banai és Lukács stabilan teljesített, mögöttük bevetésre kész Stefanovics és Kholmann. Átlóban Blázsovics egyenletes teljesítményt nyújtott. A liberó pozícióban Gebhardt Áron jó kezdés után a végére kisebb hullámvölgybe került, de ez betudható annak, hogy ez az első éve kezdőként a felnőtt bajnokságban. Ráadásul az utóbbi időben egy kisebb sérülés is zavarta a játékban. A mögötte lévő Sárik Martin ebben a szezonban kevesebb lehetőséget kapott a bizonyításra.

- Miként lehetne jellemezni ezt a fiatal csapatot a bajnoki mezőnyben?

- Mindenképpen örömteli, hogy már odafigyelnek erre az együttesre. Az eddigi eredményeinkkel rászolgáltunk arra, hogy senki sem veheti félvállról ezt a csapatot.

 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!