Sport

2014.01.26. 19:55

Az alapszakasz élén a Dunaferr

Két győzelemmel zárta a röplabda NB I-es bajnokság alapszakaszát a Dunaferr Sportegyesület csapata. Pénteken a Sümeget, vasárnap pedig a DEAC gárdáját verték.

Gróf András

Sümegi RE – Dunaferr SE 1:3 (-25, -27, 19, -20)
Sümegi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth Miklós, Pőcze Attila.
Dunaferr SE: Hatvany Zs., Gebhardt N., Banai, Blázsovics, Hatvany A., Koholmann, Sárik (liberó). Csere: Tar, Szűcs, Stefanovics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A hazaiak kezdtek jobban, a dunaújvárosiak csak 20-20-nál érték utol őket. A hajrát azonban fejben jobban bírták a vendégek. A második szettben végig vezetett a Dunaferr, de 21-16-os állást követően egyenlítettek a sümegiek. A végjátékban ezúttal is jobban koncentráltak az újvárosi játékosok. A harmadik játékrészben a fáradtan, és dekoncetráltan játszott a vendégcsapat. Tomanóczy Tibor próbálta felrázni az együttes játékát, de egy idő után már pihentette a meghatározó embereket. A negyedik játszmában hamar előnyt szerzett a Dunaferr, amit végig meg is tartott, így megszerezte a győzelmet.

Dunaferr SE – Debreceni EAC 3:0 (24, 19, 19)
Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán.
Dunaferr SE: Szűcs, Blázsovics, Hatvany A., Banai, Lukács, Gebhardt N., Sárik (liberó). Csere: Kecskeméti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A mérkőzés félórás csúszással kezdődött, mert a debreceniek késve érkeztek. Ez a közjáték a hazaiakat zavarta meg, akik rengeteg hibával játszottak. Az első szettben 20-23-es hátrányból fordítottak az újvárosiak. A másik két játszma a végeredményt tekintve már simább volt, de az ellenfél sorozatos hibái is kellettek a győzelemhez. Ezzel a két sikerrel az alapszakasz élén végzett a Dunaferr, így készülhet a play offra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!