Sport

2016.12.28. 20:40

Az Astra Hungary FC nyerte a Pentele Kupát

Dunaújváros - Tegnap már a huszonhatodik alakalommal rendezték meg a Dunaújváros Sportcsarnokban a Pentele Kupa női kispályás labdarúgótornát.

Gróf András

A Kárpát-medence szinte minden területéről érkeznek csapatok erre a színvonalas teremtornára. A szakmai célokon túl fontos szempont volt a határon túli magyar településekkel kialakult sportbaráti kapcsolatok tovább mélyítése. A kupán két, hatcsapatos csoportban kezdték meg a küzdelmet a csapatok. A mezőny erejére jellemző, hogy rendkívül kiegyenlített mérkőzéseket játszottak az együttesek. Az összecsapásokon többnyire csak egy-két gól döntött. A bronzmeccsen is csak hosszabbításban sikerült diadalmaskodnia a vajdasági Sivac csapatának a Kalafa SE Szár felett. A délutáni döntőbe a tavalyi győztes METIS Budapest jutott, ahol ellenfele az Astra Hungary FC csapata volt. A címvédő a fináléban végül 3-0-ás vereséget szenvedett, így az Astra Hungary FC nyerte a tornát.

A finálét követő eredményhirdetésen az első három helyezett csapat tagjainak járó érmeket, okleveleket, valamint a különdíjakat Hingyi László, a Pentele városrész önkormányzati képviselője, Szabó Tamás, a Pentele Baráti Kör alapítója, ifj. Szabó Tamás, a torna versenybizottságának vezetője, valamint a szlovák Caka település polgármestere adta át.

A kupagyőztes ASTRA Hungary FC csapata a győztesnek járó trófeával és a különdíjakkal Fotó: Ady Géza

A XXVI. Pentele Kupa végeredménye: 1. Astra Hungary FC, 2. METIS Budapest, 3. Sivac, 4. Kalafa SE Szár. Különdíjasok: Fogl Katalin (Astra Hungary FC) gólkirálynő, Császár Anikó (METIS Budapest) legjobb kapus, Szabó Katalin (Kalafa SE Szár) legjobb játékos, Balázs Bettina a legjobb vajdasági játékos, Karin Vabrova a legjobb felvidéki játékos, Grigorovich Darina a legjobb kárpátaljai játékos, Somogyi Dóra a legjobb hazai játékos, Szabó Boglárka (Astra Hungary FC) a döntő legjobbja, Balázs Eszter (Astra Hungary FC) szépségkirálynő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!