Sport

2013.10.28. 07:55

Az Eb felkészülést is segítette a karateverseny

Dunaújváros - Salgótarjánban rendezték meg a karatézók IV. Danók Péter Emlékversenyét, amelyre 25 egyesület nevezett az országból, köztük voltak a Makita-Hikrai Dojo versenyzői is.

Gallai Péter

Az utazásban a szülők segítették a csapatot és a versenyen is szépen bíztatták a dunaújvárosiakat. A hikaris gyerekek a versenyen vegyes képet mutattak a teljesítményeiket illetően. Általánosságban tették a dolgukat, de nem mindenki küzdött teljes elszántsággal. Schneider László vezetőedző:

- Sajnos kumite számokban többen még híján vannak a kellő harciasságnak, nem tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Ezeket a problémákat meg kell oldani úgy, hogy minden edzésen kemény, folyamatos munkát, nagy akaraterőt kell nyújtania az érintetteknek. Ez egyébként a tulajdonság a magánéletben sem válik kárára senkinek. A versenyen sajnos Deák Dorina megsérült, csak bízni lehet a gyors felépülésében.

A szakember szerint tanítványai ezen a versenyen kellő tapasztalat szerezhettek a november 9-i, kecskeméti Ippon Shobu Magyar Bajnokságra, illetve Kovács Bence és Szűcs József számára ez már felkészülés is volt a november végi, portugáliai ESKA Eb-re.

A dunaújvárosiak versenyeredményei.

II. korcsoport haladó fiú kata: 4. Miskovitz Máté. Kumite: 2. Miskovitz Máté. II. korcsoport utánpótlás lány kata: 1. Király Virág Blanka. Kumite: 1. Király Virág Blanka. III. korcsoport utánpótlás fiú kumite: 3. Molnár Bálint. III. korcsoport haladó lány kata: 4. Kovács Antónia. Kumite: 3. Kovács Antónia.

IV. korcsoport haladó fiú kata: 3. Kovács Máté. Kumite: 2. Kovács Máté, 3. Szlávik Bence. V. korcsoport lány kata: 3. Deák Dorina. Kadet fiú kata: 3. Kovács Bence. Kadet férfi kumite: 1. Kovács Bence, 2. Vajai Viktor. Junior férfi kata: 2. Szűcs József. Felnőtt férfi kata: 2. Szűcs József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!