Sport

2015.06.23. 16:50

Az EB-re készülnek - Ismét remekeltek a földvári mazsorettek

Dunaföldvár -Sűrű nyári programot kell teljesíteni a Löfan Mazsorett táncosainak. Augusztusban már az Európa-bajnokságon lépnek fel.

L. Mészáros Irma

A debreceni versenyen a dunaföldváriak mindhárom korosztályban képviseltették magukat. Indultak szólótáncokkal, párossal, trióval, mini formációval és csoporttal.

A fő irányvonal a mazsorett bot volt, ez az eredményeken is látszik. De pár évvel ezelőtt elkezdtek versenyezni zászlós és pomponos koreográfiákkal is. Az idén a mini korcsoportosok (2008-as születésűek) is belekóstolhattak a magyar bajnokság hangulatába.

Szereplésükkel a Löfan Mazsorett táncosai kivívták az Európa-bajnokságon való részvétel jogát. Fotó: DH

Szólóban és duó/trió felállásban indították őket azzal a céllal, hogy mire a kadet korcsoportba beállhatnak, rendelkezzenek némi versenytapasztalattal.

Első helyezést ért el a bot mini formáció és a botos csoport mind a kadet, mind a junior korcsoportban, valamint a senior botos csoport. Ők ráadásul különdíjat is kaptak a botos színpadi tánc egységes magas szintű szertechnikájáért. A művészeti vezető számára hatalmas segítség, hogy a senior korcsoport táncosai közül néhányan  Huszárik Tamara, Somogyvári Lilla, Rivnyák Viktória, Tilli Fanni és Tóth Renáta besegítenek az edzői feladatokba a fiatalabb korosztálynál. Így sokat köszönhet nekik. A szervezésben pedig az egyesület elnökének, Huszárikné Egervári Évának, valamint a Löfant támogató szülőknek is, akik közül húszan elkísérték a csoportot Debrecenbe. S nem csak nézőként vettek részt, hanem a fellépés előkészületeiben rutinosan, önállóan dolgoztak: öltöztették a lányokat, sminket, hajat készítettek. Anyagilag a csoport legnagyobb támogatója Dunaföldvár Város Önkormányzata.

Jó szereplésükkel a Löfan Mazsorett táncosai kivívták az Európa-bajnokságon való részvétel jogát. Az augusztus 20-tól a csehországi Brnoban tartandó versenyig azonban még sok feladat és program vár a lányokra. Július végéig minden hétvégén lesz fellépésük. Július 26-án Szegedre utaznak, a Mazsorett Grand Prix-re, majd a senior lányok a Móri Fúvószenekarral Olaszországba mennek, augusztus elejére pedig Borszéken lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!