Sport

2017.05.21. 16:00

Az egriek visszaverték az ostromot

Eger - A szezon második idegenbeli mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar amerikai futball elitligájában a Dunaújváros Gorillaz csapata, amelynek még így is maradt esélye a rájátszásba kerülésre.

Szabó Szabolcs

Úgy tűnik, a Gorilláknak nem megy a vidéki csapatok ellen az elitligában. Az idény első találkozóját magabiztosan nyerték hazai pályán a Budapest Wolves ellen, majd a mezőny kiemelkedő gárdája, a címvédő Miskolc Steelers vitte el a bajnoki pontokat a Dunaújvárosi Stadionból. Az idény elején a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz vezetősége még úgy számolt, hogy a Győr Sharks és az Eger Heroes ellen talán be lehet majd gyűjteni a rájátszásba kerüléshez elengedhetetlen győzelmeket. Sajnos nem így történt. Győrben a viharos időjárás is lesújtott csapatunkra, így pont nélkül tértek haza Kisalföld fővárosából az ezüsthátúak. A gárda tagjai nagyon fogadkoztak, hogy az Eger Heroes ellen már hatékonyabb támadójátékkal rukkolnak majd elő.

 

Eger Heroes - DAK Acél Dunaújváros Gorillaz Amerikai Futball Sportegyesület: 14-2.

Az idény eddigi meccsei során is komoly erőt mutattak a hazaiak, akik ezúttal nem engedték kibontakozni a Gorillákat, akik most is hozták a kellő alapot: azaz a megbízható védekezést, ám a támadó szekciók nem bizonyultak hatékonynak, így a befejezett akciók is elmaradtak.

Az esély azonban még nem úszott el végleg, még bekerülhetnek a rájátszásba az ezüsthátúak, akik az alapszakasz záró fordulójában ismét hazai pályán meccselnek, ismét fővárosi csapattal. A vendég a Budapest Cowbells kollektívája lesz június 5-én, azaz pünkösdhétfőn.

Reméljük, az ünnepnapon valóban sok örömre lesz okuk a Gorillák népes szurkolótáborának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!