Sport

2016.08.10. 19:20

Az EHF Kupa fináléjában legyőzött német csapattal játszott edzőmeccset a Kohász

Dunaújváros - A német Metzingen ellen játszotta szerdán este a felkészülési időszak első hazai edzőmeccsét a Dunaújvárosi Kohász női kézilabda együttese. A végén a németek négy góllal nyertek az EHF Kupa „visszavágóján”.

Jankó Árpád

A pénteken kezdődő Kohász Kupára érkezett Metzingennel játszott tegnap este találkozót Zdravko Zovko együttese.

D. Kohász - Metzingen 32-36 (15-19)

D. Kohász: Csapó - Azari 3, Karnik 2, Szalai, Cifra 2, Mitsievic 3, Vincze 3. Csere: Takács D. 2,, Klujber 3 (2), Termány 1, Molnár 2, Hornyák 4 (1), Kudor 7 (7), Nick, Gindeli, Grosch, Molnár, Pálinkás (kapus)..

Metzingen: Obein - Beddics 4, Loseth 5, Loeper 9 (4), Behnke 8, Weigel, Vollebregt 2. Csere: Szekerczés 3 (1), Zapf 3, Weiß, Karlsson, Ingenbuß, Obradovic, Mickielsen. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

A magyar válogatott edzőtáborában készülő két játékosát, Oguntoye Viktóriát és Kovács Annát nélkülözve vágott neki felkészülési időszak második edzőmérkőzésének szerdán este a DKKA felnőtt együttese.

Zdravko Zovko tanítványai az EHF Kupa fináléjában legyőzött német Metzingent látták vendégül a sportcsarnokban, ám ez a találkozó egyáltalán nem úgy alakult, ahogy a két gárda legutóbbi összecsapása.

A németek ugyanis nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, húsz percig rohantak a mieink után, majd könyörtelenül kihasználták a formálódó Kohász védekezési hibáit, s egy gólokban igen gazdag mérkőzésen végül 36-32-es győzelmet arattak.

A dunaújvárosi lányoknak nem kell sokat várnia arra, hogy revansot vegyenek az edzőmeccsen elszenvedett vereségért. Ugyanis az V. Kohász Kupán is megmérkőzhet egymással a két gárda a helyosztók során szombaton, ugyanis a két együttes külön-külön csoportban játszik pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!