Sport

2017.01.27. 18:20

Az élmezőny mögött - Egy tavaszi menetelésben bíznak a DPASE fiataljai

Dunaújváros - A hatodik helyről várja a tavaszi folytatást az NB II Közép-nyugati csoportjában szereplő Dunaújváros PASE U15-ös korosztályú labdarúgócsapata.

Gróf András

Az újvárosiak az ősszel lejátszott tizennégy találkozójukból nyolcat megnyertek, három alkalommal döntetlent játszottak, és háromszor vesztesen hagyták el a küzdőteret. Negyvennégy alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, akik huszonháromszor tudtak válaszolni. A gárda legeredményesebb támadója tizennégy találattal Bakos Patrik lett. Az újvárosiak abban bíznak, hogy egy jó tavaszi szerepléssel felkerülhetnek a dobogóra, hiszen csupán öt pont a hátrányuk a jelenleg harmadik helyen álló gárda mögött. Ebben bízik az újvárosi együttes edzője, Salamon Miklós is.

A fiatalok egy jó tavaszi szerepléssel felkerülhetnek a dobogóra
Fotó: Ady Géza

- A fiúkkal a második nagypályás szezonunknak vágtunk neki a nyártól. A változás a tavalyihoz képest szembetűnő technikai, taktikai és mentális téren is.Természetesen pozitív irányban. Mondhatom ezt annak ellenére, hogy nyáron az edzéslátogatás nem volt ideális, hiszen csak szeptembertől tudtunk teljes értékű munkát végezni. Senki sem mehetett biztosra ellenünk, felvettük a kesztyűt az élen állókkal, a legjobb mérkőzéseket ellenük játszottuk. Egy kis szerencsével közvetlenül a dobogó mögött telelhettünk volna. A srácok most kezdenek nagyfiúk lenni, néha sok energiát kell a fegyelmezésre fordítanom, de összességében nincs különösebb problémám velük. Ha ugyanilyen ütemben halad a fejlődésük, akkor még sok sikerben lesz részünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!