Sport

2014.11.24. 16:40

Minden idők egyik legfiatalabb kerete szerepel a rövidpályás világbajnokságon

Budapest/Dunaújváros - Minden idők egyik, ha nem a legfiatalabb csapatának névsorát hagyta jóvá a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, amely a rövidpályás világbajnokságra utazik. A Dunaferr SE-t Balog Gábor képviseli majd Dohában.

Gallai Péter

Kiss László szövetségi kapitány 21 fős csapatra tett javaslatot - 14 férfi és 7 női úszó indulhat a december 3-7-ei dohai rövid pályás világbajnokságon -, melynek átlagéletkora 19.8 év. Jellemző, hogy a férfiaknál a két rangidős Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel, míg a hölgyeknél a Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn trió. Ugyanakkor a csapatban ott van két 13 esztendős szupertehetség, Gyurinovics Fanni és Késely Ajna is, valamint a nancsingi ifjúsági olimpián remeklők többsége is.

- A fiatalok számára egyértelműen a tapasztalatszerzés a cél, ugyanakkor több olyan klasszis is van, akiknek köszönhetően bízhatunk a megszokott, eredményes szereplésben. Viszont hadd kérjek mindenkit, hogy a tűzkeresztségen most áteső fiataloknál ne a helyezést nézzék, számukra az a legfontosabb, hogy belekóstoljanak a nagy versenyek légkörébe, mielőtt következik a nagy hazai sorozat a 2016-os vásárhelyi junior Eb-vel, a 2017-es győri EYOF-fal és a budapesti junior vb-vel - fűzte hozzá az előterjesztéshez.

Kiss László szövetségi kapitány elmondta, a fiatalok számára egyértelműen a tapasztalatszerzés lesz a cél a világbajnokságon

Az elnökség elfogadta a jövő évi felkészülés szakmai programját is, melynek keretében valamennyi, a világversenyeken eséllyel induló, illetve a jövő szempontjából reményekre jogosító versenyző elutazhat melegégövi edzőtáborokba.

A vb-n a Dunaferr SE-t Balog Gábor képviseli majd, aki a csehországi Brnoban klubtársával, Takács Krisztiánnal szerepelt egy versenyen a hétvégén. Balog 50 háton harmadik, 100 háton második, 200 háton pedig első helyezett lett Takács 50 gyorson aranyérmet szerzett, méghozzá versenyrekorddal, és 100 gyorson sem talált legyőzőre. A debreceni edzőtáborban Kovács József edzővel Balogon kívül még három dunaújvárosi gyakorol, a két fiatal, Barócsai Petra és Selmeci Levente mellett Gyárfás Bence, aki vasárnap a főiskolás bajnokságon szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!