Sport

2017.08.09. 18:30

Az előjelek jók ezzel a játékoskerettel: a régi maggal és az újakkal dolgoznak

DUNAÚJVÁROS "Az edzésből, a munkából sosem elég." Sokaknak ismerős lehet ez a mondat, mert György Lászlótól, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vezetőedzőjétől már többször hallottuk.

Jankó Árpád

Ez a szállóigévé váló kijelentés attól a nagyszerű kézilabdázótól, a jelenlegi szakvezetőtől származik, akit nem lehet meggyőzni másról, csakis erről a két fogalomról: az edzésről, a munkáról.

Remélhetően a jelenleg alakuló Kohász régi és most már az újonnan igazolt játékosai is alaposan megjegyezték maguknak ezt a rövid egyszerű mondatot. A most véget ért dániai felkészülés is erről szólt. A szakvezető az eddigi munkát így értékelte.

- A külföldi edzőtáborozás rendkívül hasznos volt. Elvégeztük a tervezett fizikai munkát, és ebben semmi sem gátolt bennünket. Rendkívül jó körülmények között edzettünk. Két nagyon tanulságos, hasznos mérkőzést játszottunk a Randers és a Viborg csapatával. A vereség és a döntetlen ellenére nagyon értékes mérkőzések voltak ezek. Két északi stílusban kézilabdázó csapattal mérkőztünk meg. Lehetőségünk volt a védekezést és a támadást is gyakorolni remek ellenfelekkel. Természetesen előjöttek a hibák is, de voltak nagyon pozitív megoldások is a játékunkban. Arra törekedtünk, hogy a gyors labdafelvitel mellett minden játékelemünknek legyen sebessége. Vagyis gyors legyen a helyzetkihasználásunk, a visszarendezésünk is.

György László nem enged az edzésmunkából

Szerencsére az eddigi felkészülést nem zavarták gondok, komolyabb sérülések...

- A sérüléseket hozták magukkal a játékosok az elmúlt bajnokságból. Dombi Luca bokasérülése is gyógyul, Kovács Anna műtét utáni rehabilitációja is a végén tart már. Öröm, hogy már mindketten teljes értékű munkát tudnak végezni. Tehát nincsenek új sérülések, és így a tervezett feladatokat teljes mértékben meg tudjuk oldani.

És a munkából sosem elég! A következő hetek sem ígérnek már bársonyos nyaralást egy vízparton. Ma már 17 órakor hazai csarnokban mérkőzünk meg a Szeged együttesével...

- Kemény lesz ez a sorozat is. Utána Fehérváron játszunk edzőmérkőzéseket. Következik a szokásos, már hagyományos Kohász Kupa, a Dunakanyar Kupa, a Vác rendezésében. De megint ismétlem magam: a mérkőzések ellenére nem engedünk az edzésmunkából. Ha tetszik, nevezzük ezt vegyes felkészülésnek. Mindenesetre színesebb lesz ezekkel a találkozókkal az előkészület.

A mérkőzéseken kívül változatos, erőt és koncentrálást igénylő gyakorlatok szerepelnek az edzések programjában Fotó: Ady Géza

Úgy látjuk a partvonalon kívül, hogy a sikeres, eredményes munkához meg is vannak az alanyok, a játékosok. Persze a puding próbája ...

- Egyet tudomásul kell venni: ez a keretünk, amivel jelenleg gyakorolunk, dolgozunk. Senkiért nem sóvárgunk. Ezt a játékoskeretet akarjuk magas szintre felhozni, és nagyon bízom abban, hogy ez sikerülni fog. Az előjelek nagyon jók. Nagy szerencsénk az, hogy a tavalyi játékoskeret magja továbbra is rendelkezésünkre áll. Hozzájuk igazoltunk olyanokat, akik majd segítenek nekünk, és át is veszik a leendő kulcsemberek szerepét. Persze az is örök igazság, hogy az előkészületek közben ne ítélkezzünk, nem lehet semmit sem kimondani az edzőmérkőzések eredményei alapján. Amiből már lehet következtetni bármire is, azok az éles mérkőzések. Kemény, gyors játékot szeretnék látni a csapattól, amelyben minden játékos a maximumot teszi meg a sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!