Sport

2017.03.20. 19:30

Vízilabdázóink az elődöntőben szerdán itthon játszanak a BVSC ellen

Dunaújváros - A Sabadell elleni Euroliga negyeddöntő után és a LEN Kupa final four előtt a hazai bajnokságban vár újabb erőpróba a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázóira. Szerdán 19 órakor hazai medencében a BVSC ellen az elődöntő első felvonását játsszák a lányok.

Gallai Péter

A címvédő spanyol sztárcsapat, a Sabadell kettős győzelemmel, 31-20-as gólkülönbséggel jutott be az első számú nemzetközi kupasorozat négyes döntőjébe, amíg a dunaújvárosiak a LEN Kupa final fourjában folytathatják kontinentális szereplésüket április második hét végéjén. Ám e közben hazai feladatok is várnak a lányokra, ugyanis szerdán hazai medencében kezdődik a BVSC elleni, két sikerig tartó bajnoki elődöntős párharc.

A csapat válogatottja, Somhegyi Noémi vegyes érzelmekkel érkezett haza Barcelonából. - Egyáltalán nem kell, sőt, nem szabad szomorúnak lennünk, hiszen a két meccs alatt lőttünk húsz gólt egy olyan csapatnak, amely olyan a női vízilabdában, mint fociban a FC Barcelona. Magyarul a legjobb. Az utolsó negyedben az utolsó percben is olyan precízen kipasszolták az emberelőnyt és lőttek belőle egy hosszú felsőt, hogy mi csak bámultunk, legalábbis én a kispadról. Egy szóval büszkének kell lennünk, hogy játszhattunk ellenük, és, hogy az első meccsen itt Dunaújvárosban meg tudtuk azt csinálni az első negyedben, hogy ők néztek minket úgy, mintha az FC Barcelona lennénk. Nagyon tanulságos volt kint az a négy nap - kezdte egy kis visszatekintéssel, majd úgy folytatta, sokáig ostorozta magát, mert a második negyed végén a három kiállítással be kellett fejeznie a játékot, ült a kispadon és nem tudott segíteni csapattársainak, akik számítottak volna rá.

- Már teljesen felesleges ezen rágódni, hiszen itt van a következő állomás, meg kell verni kétszer a BVSC-t, hogy döntőt játszhassunk a bajnokságban. Szép és nehéz feladat lesz, mivel a fővárosi nagyon összerakott társaság, minden poszton erősek - tette hozzá.

Az áprilisi, olaszok elleni világliga-meccsre készülő válogatott szövetségi kapitánya, BÍró Attila hétfőn 18-as keretet hirdetett.
A csapat csütörtöktől a Duna Arénában készül az összecsapásra, amelyen a tét a csoport első helye lesz. Az együttesbe a legtöbb játékost a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics gárdája adja,
a kapus Kasó Orsolya mellett Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Somhegyi Noémi és Gurisatti Gréta kapott meghívót. - Az Újpest és
a DUE-Maarsk is a LEN Kupa négyes döntőjében játszik április 14-én és 15-én. Egy pihenőnap után a reptéren találkozom majd a csapattal, így még inkább felértékelődik ez a néhány edzés - mondta a kapitány a szövetség honlapjának.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!