Sport

2015.04.03. 20:09

Az Arany Üst pénteki napján három hazai ezüst

Dunaújváros - Ötvenhárom hazai és nemzetközi klub, valamint a magyar korosztályos válogatott vett részt az idei Arany Üst nemzetközi úszóversenyen, amely ért véget. A zárónapon három dunaújvárosi érem született.

Gallai Péter

Az első medált, egy ezüstöt 400 gyorson a 2001-02-es korosztályban Weiter Dávid szerzett, az idősebbek mezőnyében Dort Bence a hatodik helyen csapott be a célba. 400 méter női gyorson a 2002-03-as korosztályban Böde Laura szintén a dobogó második fokára állhatott, s az ezüstnap folytatásaként Selmeci Levente is második lett 400 méter vegyesen. A 4x200-as női gyorsváltó (Lack Bianka, Daru Vanessza, Vadász Panna, Böde Laura) pedig hetedikként zárta a megmérettetést.

Böde Laura kiválóan teljesített, pénteken sem maradt érem nélkül
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaferr-DVSI csapata, Kovács József és Szabó Gergő tanítványai végül egy arany-, öt ezüst- és két bronzéremmel, valamint több pontszerző hellyel zárták a versenyt, amivel a klubok közötti rangsorban az előkelő kilencedik helyen végzett a rendező szakosztály.

Dort Bence is az egyik versenyző volt, aki érmet tudott szerezni

Az összesített győztes toronymagasan, huszonhárom elsőséget begyűjtve a magyar válogatott lett.

A klubhoz kapcsolódik, hogy a párhuzamosan, a Hollandiai nemzetközi versenyen szereplő felnőtt dunaferresek közül tegnap Balog Gábor, aki csütörtökön kétszáz háton olimpiai szintidővel nyert, ezúttal második lett ötven méter háton.

Takács Krisztián pedig az ötödik helyen csapott be a célba száz méter méter gyorson.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!