Sport

2014.06.11. 19:15

Felnőtt és utánpótlás Dunaferr SE érmek Szegedről

Dunaújváros - A hosszú hétvégén a felnőtt és utánpótlás kajak-kenu versenyzők komoly tétért versenyeztek: világ- és Európa-bajnoki válogatókat rendeztek Szegeden.

Gallai Péter

A felnőtt, U23 és ifjúsági gyorsasági és parakenu Eb és vb válogató versenyen rajthoz álltak a Dunaferr SE képviselői is, méghozzá nem is esélytelenül, hogy kiharcolják a szereplést a sportág csúcseseményein. A csapat tagjai: Vass András, Hajdu Jonatán, Horváth Máté Sebestyén, Kiss Balázs, Kovács Máté András, Némedi Konrád, Kiss Roberta.

A felnőttek világbajnokságára nincsenek kedvezményezett egységek, így két válogatót kell nyernie annak, aki képviselné szeretné Magyarországot Moszkvában a világbajnokságon. Az első válogatók győztesei viszont indulhatnak a júliusi brandenburgi Eb-n, a négyes hajókat pedig a szakmai stáb állítja össze.

A Dunaferr SE eredményei:

C-2 férfi felnőtt 1000 méter 2. Vass András Varga Dávid (Graboplast Győr). C-1 férfi ifi 1000 méter: 1. Hajdu Jonatán, 6. Kovács Máté András, 8. Némedi Konrád.

C-1 férfi felnőtt 1000 B döntő: 1. Vass András, 5. Kiss Balázs. C-1 férfi ifi 500 méter: 3. Némedi Konrád, 6. Kovács Máté András.

C-1 férfi felnőtt 500 méter B döntő: 3. Kiss Balázs.

C-2 férfi felnőtt 500 méter: 2. Hajdu Jonatán Khaut Kristóf (Graboplast Győr), 3. Vass András Varga Dávid.

C-1 férfi felnőtt 200 méter 7. Kiss Balázs. C-1 férfi felnőtt 200 méter B döntő: 2. Horváth Máté Sebestyén. C-1 férfi ifi 200: 1. Hajdu Jonatán. C-2 férfi felnőtt 200: 3. Horváth M. Foltán László.

Fantasztikus eredményeket hozott ez a hétvége, mind egyéni teljesítményekben, mind időeredményekben, és ne menjünk el amellett sem, hogy fordulatokban is gazdag volt a válogató. A fiatalokat is ki kell emelnem, akik kezdenek helyet szorítani maguknak a felnőtt mezőnyben. A csapathirdetést egy kicsit bonyolítja, hogy az idén a felnőtt világbajnokság mellett a júliusi szegedi ifjúsági és U23-as vb kap fő hangsúlyt, vagyis előfordulhat, hogy bizonyos számokban nem a győztesek képviselik majd a magyar színeket a brandenburgi kontinensviadalon. A csapattal kapcsolatban a héten tudok majd bővebb információval szolgálni értékelt Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

Szerdán már újabb megmérettetés várt a dunaújvárosi fiatalokra, Sukorón ekkor rendezték a nanjingi Nyári Ifjúsági Olimpia válogatóversenyét, amelyen az 1997-98-as születésű ifi versenyzők közül 24-24 férfi és női kajakos, valamint 16 kenus vett részt. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző többek között a Dunaferr SE tehetségét, Némedi Konrádot is esélyesnek tartotta a sikerre.

Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!