Sport

2014.02.02. 18:35

A legjobb négy közé került a Kohász

A szombati bajnoki mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Békéscsaba gárdáját fogadta. A győzelem már csak azért is fontos volt, mivel a két megszerzett pont a legjobb négybe jutást jelentette a hazaiak számára.

Jankó Árpád

Megvalósult Mátéfi Eszter edző terve: miszerint rögtön a mérkőzés elején nagy lendülettel nyomás alá helyezi a csabaiakat. Ez sikerült is, mivel 6-2-nél az Előre szakvezetője máris időt kért. De a továbbiakban sem lehetett kétséges: Dunaújvárosban nem terem babér a vendégeknek.

Dunaújvárosi Kohász - Ubility Group-Békéscsabai Előre 25-17 (15-9)

Dunaújváros, 700 néző. Vezette: Felhő F., Öcsi T.

D. Kohász: Vig Hosszu 2, Rádl 1, Takács D., Vincze 7, Bulath 8 (4), Ferling 5. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Gera 2, Vadász, Ács, Palotás, Ferenczy, Kemény, Kővári. Edző: Mátéfi Eszter.-

Békéscsaba: Sipeki Csáki, Szögi 1, Nikolayenko 5 (4), Szabó, Walfisch 3, Kelemen 1. Csere: Veress, Terenyi (kapusok) Gávai, Hanczvikkel, Dombi 1, Glusica 5, Barján 1, Diószegi. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 8, piross lap 1, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 10/5, illetve 7/4.

Alig telt el négy perc a mérkőzésből, már kapuscserével is próbálkozott a vendégek edzője, de a továbbiakban sem volt vitás a Kohász meggyőző fölénye. Egy kis kapkodásból eredő hibasorozat tette színessé a hazaiak játékát, de már a félidő végén hatgólos előnyt szerzett az újvárosi együttes.

A második félidő, miként az első is, Bulath kihagyott hetesével kezdődött, s akadtak itt is, ott is hibák a játékban, főképp támadásban, de a Kohász védekezése rendkívül szervezett és határozott volt. Vincze Melinda pedig szenzációsan kézilabdázott. De feltételenül ki kell emelni Vig Vivien kapusteljesítményét is.

Szenvedett a Békéscsaba, s a különbség enyre inkább nőtt (20-12), annak ellenére, hogy öt hétméterest is hibáztak a hazaiak. Igaz, ugyanígy rontott a vendéggárda is a büntetőknél.

Az 50. percben a kifutó Veress kapus ütközött Hosszu Boglárkával, a hazai szélsőt ápolni kellett, s a szabály szerint pedig a csabai kapus piros lapot kapott. Egy perc múlva már lehetett is számolni tizet (24-14).

Ez már a csabai szurkolók idegeit is megviselte, de a rendőrök bejövetele megszelidítette a renitenskedőket. Az utolsó tíz perc pedig a fiataloké volt. Sorban jelentkeztek játékra a Kohász ifjú reménységei. A kezdőcsapat pedig a padon drukkolt nekik.

Végül a hazai együttes határozott, sokkal jobb kézilabdázással verte meg a színtelenül játszó, magát könnyen megadó csabai együttest.

Ezzel a győzelemmel most már szinte biztosra vehető, hogy Mátéfi Eszter gárdája az alapszakaszt az első négy együttes között zárja. Óriási bravúr!

Mátéfi Eszter, a Dunaújvárosi Kohász edzője:

- Ebben a csapatban az a csodálatos, hogy számára az esélyesség nem teher, hanem kihívás. Játékosaim erősek mentálisan is, alázattal, fegyelmezetten sokat dolgoznak.

Bakó Balázs, a Békéscsaba edzője:

- Hát erre a teljesítményre nem lehetünk büszkék. Nem volt a csapatomnak tartása.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!