Sport

2017.01.09. 19:10

Az Euroliga előtt magyar bajnokit játszanak

Dunaújváros - A Szentes legyőzése után ma este (18.45) Szegeden ugrik medencébe a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda- együttese. A cél ezúttal is a három pont begyűjtése, bár a lányok nehezebb feladatra számítanak.

Gallai Péter

Az Euroliga előtti utolsó hazai felmérő következik Mihók Attila csapata számára kedden, a lányok már hétfőn útnak indultak a helyszínre, közbeiktatva egy szentesi megállót. Tegnap este a két csapat edzőmeccset játszott egymással, ma délelőtt lesz még egy gyakorlása a dunaújvárosiaknak, s utána utaznak tovább Szegedre.

A sikeres évkezdet után, 17-9-es siker Szentesen, hasonló folytatásban bízik az együttes, bár Horváth Brigitta szerint nehezebb dolguk lesz, mint volt szombaton.

Horváth Brigittáék a szokottnál korábban kezdték az évet Fotó: Ady Géza

- A Szeged játéka a klasszis Bujka Barbarára épül, az ő kikapcsolása fontos feladat. Ennek ellenére győzelemre számítok, de az biztos, nem lesz sétagalopp az összecsapás - fogalmazott a DUE-Maarsk pólósa, aki arról is beszélt, bizony nagyon furcsa volt, hogy már január elején rögtön tétmeccseket kell játszani.

Ugyanis korábban csak februárban rajtolt a tavaszi szezon, most pedig még szilveszter napján is edzettek. Viszont így, mivel alig volt pár napnyi szünetük, kimaradtak a kemény, alapozó edzések, amit Horváth Brigitta annyira nem is bán, hiszen meccseket játszani mégiscsak jobb, mint csak súlyzózni.

Egyébként a dunaújvárosiak szombaton és ma is több olyan elemet gyakorolnak majd, amit a pénteken kezdődő, görögországi Euroliga csoportmeccseken szeretnének elővételezni.

- Mihók Attiláék kitaláltak egy újfajta emberelőnyös játékszisztémát, amit ki akarunk próbálni a Szeged ellen, hogy minél tökéletesebben működjön. Szerencsére a különböző betegségeken már mindenki túlesett, így nagyon reméljük, a szerdai repülőútig továbbra is egészséges marad a társaság. Igaz, hogy első a mai bajnoki, de már fél szemmel a nemzetközi porondra koncentrálunk, hiszen az a cél, hogy csoportunkban ismét az első helyen végezve jussunk be a legjobb nyolc közé - fogalmazott a dunaújvárosi játékos.

A bajnokság állása

1. UVSE 5 4 0 1 130-56 27

2. DUE-Maarsk 5 5 0 0 128-85 25

3. BVSC 5 2 0 3 138-87 16

4. Szeged 5 2 0 3 79-98 12

5. Szentes 5 2 0 3 89-109 9

6. Honvéd 5 0 0 5 60-189 0



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!