Sport

2017.01.22. 17:15

Az Euroliga negyeddöntőjében a Sabadell jön

Dunaújváros - Szombaton Tbilisziben kisorsolták a női vízilabda Euroliga négyes döntőjébe jutásért rendezendő párharcokat. A DUE-Maarsk a címvédő spanyol Sabadellt kapta.

Gallai Péter

Miután a múlt héten a selejtező második körében csoportjában második lett a dunaújvárosi együttes, így bejutott a sorozat nyolc legjobb együttese közé. A szabályok szerint Mihók Attila csapata a csoportelsők közül kaphatott ellenfelet, kivéve a saját négyesünket megnyerő Olympiakoszt.

A selejtező első csoportkörét Dunaújvárosban rendezték, most a negyeddöntőben a címvédő érkezik hozzánk Fotó: Zsedrovits Enikő

Így az Újpest, Kirishi, Sabadell hármasból húztak nekünk riválist szombaton a grúziai Tbilisziben, a LEN TWPC ülésének keretein belül megtartott sorsoláson. Nos, a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics a lehető legnehezebb riválist, a címvédő spanyol Sabadellt kapta. Az első összecsapás február 25-én Dunaújvárosban lesz, a visszavágót március 11-én játsszák.

A további párosításokban a tavalyi ezüstérmes Újpest a spanyol Mataróval, az orosz Kirishi pedig a szintén orosz Hanti-Manszijszkkal, míg az olasz Padova a görög Olympiakosszal találkozik.

A páharcok győztesei az Euroliga négyes döntőjébe, vesztesei a LEN-kupa négyes döntőjébe jutnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!