Sport

2015.10.12. 17:14

Az Európa-hírű mester, Zdravko Zovko elvállalta a dunaújvárosi csapat vezetését

Dunaújváros - Hétfőn délután a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Ezen mutatták be a a Kohász első osztályú női felnőtt csapatának új vezetőedzőjét.

Jankó Árpád

Mint köztudott az Akadémia vezetése a napokban felmentette az eddigi vezetőedzőt, Mátéfi Esztert. És tegnap már be is mutatták az új szakvezetőt, a hatvan éves horvát Zdravko Zovkot.

Az egyesület már megjelent közleményében szerepel, hogy az eddigi kifogástalan szakmai munka ellenére a csapatnál tapasztalható volt megtorpanás, elbizonytalanodás. A jövő féltése érdekében új hatásokra, személyre van szüksége a csapatnak.

Zdravko Zovko az új szakvezető, Radulovics Bojana szakmai igazgató, Szemenyei István ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón Fotó: Zsedrovits Enikő

Szemenyei István ügyvezető igazgató bejelentette a sajtó képviselőinek, hogy 2016. július 30-áig megkötötték az új szakvezetővel a munkaszerződést. A tél folyamán közös megbeszélésen dőlhet majd el egy hosszabb szerződés megkötése.

- Gyors tárgyalás után született meg az egyezség. És ebben az anyagiak csak tíz százalékban szerepeltek. Nem kell Zdravko Zovkot bemutatni a kézilabda híveinek, mivel ő játékosként és edzőként eddig is nagy sikereket ért el. A veszprémi munkájával beírta nevét a magyar kézilabda történetébe. Azért választottuk őt, mert szeretnénk, ha a szaktudásával, küzdőszellemével, a játékról, a kézilabdáról alkotott véleményével frissítést hozzon a csapat életébe. Az új szakember elfogadta a szakmai stábot, a játékoskeretet. Zovko munkájával minden bizonnyal lesz változás a csapat játékában. Az edzésmunkában, a stílusban, a felkészülésben, a hangulatban, egyszóval mindenben várjuk a pozitív változásokat. Ezt majd a közönség is tapasztalni fogja. De ezekhez minden kerettagnak alkalmazkodnia kell. Meg kell újulni a játékosoknak is ahhoz, hogy sikerüljön a bajnokság végén a legjobb négy közé jutni, és a nemzetközi porondon maradni - nyilatkozta Szemenyei István.

A tájékoztató után az új vezető megtartotta első edzését

Őt követte az új vezetőedző, Zdravko Zovko rövid székfoglalója.

- Először is szeretném megköszönni azt, hogy a dunaújvárosi egyesület vezetői megkerestek, és állást ajánlottak nekem. Ez számomra bizalmi kérdés. Nagyon jól ismerem, hogy milyen erős a magyar női kézilabda sportág. S ebbe az elit csoportba beletartozik a dunaújvárosi csapat is, amelynek nagyszerű múltja is van. Boldog vagyok, hogy itt dolgozhatom, és nagyon bízom az eredményességben mondta. Később hozzátette, hogy meggyőződése, jó kapcsolatot sikerül majd kiépíteni a sajtó munkatársaival, mégpedig azért, mert közösen munkálkodva tudunk majd a csapatnak segíteni az előrelépésben.

A sajtótájékoztató végén kérdésre az ügyvezető elmondta, hogy szeretnék, ha a Mátéfi Eszter az egyesület által felajánlott állást elfogadná.

Ezt követően Zdravko Zovko nyilvános edzést tartott a csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!