Sport

2017.01.04. 21:15

Az idei még az építkezés éve

Dunaújváros - Az év első munkanapján arra kértük Zemankó Zoltánt, a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapat operatív vezetőjét, hogy mondja el, milyennek látja az együttes szempontjából a 2017-es év kezdetét.

Gallai Péter

- Új év kezdődött, de a futsalbajnokságban a tavalyi szezon folytatódik. Elégedett lehet az NB I-es csapat eddig elért eredményeivel?

- Véget ért a 2016-os esztendő, és beléptünk a 2017-esbe. Ez azonban hála Istennek, az őszi eredményeinknek köszönhetően nem kell, hogy csapatunknál is új időszámítás kezdetét jelentse, sőt, a korábban megfogalmazott céljainkat is követni tudjuk. A bajnoki alapszakasz tizennyolc fordulójából már tizenkettőt lejátszottunk. Azt gondolom, hogy ezek alapján elégedettek lehetünk, a bajnoki tabella harmadik fokán telelünk , mindössze a rosszabb gólkülönbségünk következtében előz meg bennünket a Berettyóújfalu együttese.

- Mit gondol, tudják tartani az elmúlt nyáron kitűzött sportszakmai célokat, vagy akár fölfelé, akár lefelé változtatni kell rajtuk?

- Büszkék lehetünk, hiszen szépen tartjuk a több évre előre megfogalmazott céljainkat. Az idei esztendő számunkra még az építkezés éve, amelynek keretén belül szilárd alapokra helyezzük utánpótlás-nevelésünket. A Győr az idén is kiemelkedik a mezőnyből. Ők a külföldi játékosoknak megfelelően más léptéket képviselnek a bajnokságban. Természetesen, mint minden sportolónak, nekünk is az a célunk, hogy egyszer a legjobbak legyünk, de ma még a terveink második lépcsőfokán tartunk.

Zemankó Zoltán operatív vezető és Fekete Róbert - a csapat nagy szívvel  játszik minden meccsen
Fotó: dunaujvarosfutsal.hu/Dénes János

- Munkája az utánpótláscsapatok működtetésére is kiterjed. Azok teljesítménye is biztatóan alakul?

- Ma már az U20-as és U17-es korosztályú együttesünk is stabil létszámmal dolgozik, és az elvégzett munkának köszönhetően jól látszik a szakmai fejlődés. Már az ország legjobb utánpótlás-csapataival is partiban vannak, megszorongatják őket. Ez számomra egyértelmű jele a fejlődésüknek.

- Úgy tűnik, hogy a klub figyelme irányukban is olyan erős, mint a felnőttek esetében. Bízhatunk abban, hogy a jövőben egy még jelentősebb utánpótlás-bázissá válik Dunaújváros?

- Természetesen figyelünk a tehetségeinkre, szeretnénk, ha egyre több dunaújvárosi játékost tudnánk beépíteni a felnőttcsapatba. Erre ma már élő példáink is vannak, hiszen a korosztályos válogatottakban is megfordult néhány fiatal, akik ma már a nagyok edzéseit is látogatják.

- Az utánpótlás-játékosok életkorának megfelelően nyomon követik tanulmányi előmenetelüket is?

- Úgy hisszük, a sport és a tanulás elválaszthatatlan kapoccsal kell, hogy egymáshoz kötődjenek. Teret adunk a futsalnak, emellett a fiataloknak lehetőséget szeretnénk biztosítani a tanuláshoz a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláiban, majd később akár felsőfokú tanulmányokat is folytathatnak a városunkban működő egyetemen.

- Hamarosan folytatódik és egyre élesebbé válhat a bajnokság. Nehezebb menetelésre számít, mint az őszi sorozatban?

- A bajnokság idegenben, a Győr ellen folytatódik január 10-én, utána pedig egészen márciusig eltart az alapszakasz. Ebben az időszakban három hazai és három idegenbeli mérkőzést játszik csapatunk. Remélem, hogy a kiváló szereplést át tudjuk menteni az elmúlt év végéről, és minél jobb helyen fejezzük be ennek a periódusnak a küzdelmeit, hiszen az onnan vitt pontok még sokat érhetnek a rájátszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!