Sport

2016.12.05. 19:20

Ilyen erős mezőnyt, mint a mostani volt, talán tízévente lehet összehozni

Dunaújváros - Magas színvonalat, remek csatákat, és a győztes Piráti Chomutov cseh csapatot követő egész U10-es mezőnynek számos tanulságot hozott a X. Santa Claus Kupa a Dunaújvárosi Jégcsarnokban az elmúlt hét végén.

Balogh Tamás

A szervezőknek a korábbi kilenc torna sikere adta az egyik kellemes fejtörést okozó problémát, hogy a számos jelentkező közül kiknek biztosítson lehetőséget a részvételre?! A döntésük helyesnek bizonyult, hiszen a versenyen induló (összesen húsz) cseh, román, szlovák, török és természetesen magyar csapatok alaposan felkészülve és sikerre éhes lelkesedéssel vívták meg a csatáikat.

Ezeknek a terepe a három részre osztott jégcsarnok jégfelülete volt. A meccseket ezúttal félidőkre osztották, a kétszer tizenöt perces játékidőket futó órákkal mérték, és a cseréket minden játékban lévő részére egypercenként dudaszóval jelezték. Az így is feszessé tett játékritmus imponáló, gyors játékot eredményezett.

Természetesen az U10-es Acélbikák is harcba szálltak, ráadásul két, a DAB A és a DAB B elnevezésű csapattal. Nagy dolog lett volna tőlük az elmúlt évben első alkalommal elnyert kupa itthon tartása. Figyelmeztetésként már az első mérkőzéseken látszott, hogy rendkívül jól képzett ellenfelek érkeztek az idei megmérettetésre.

A kupa vasárnapi díjátadóján természetesen megjelent a Mikulás is, aki tevékeny részese volt a ceremóniának

Az elején a döccenő játék, majd a sorsolás szeszélyei miatt az A csapatunk nem tudott a döntőbe jutásért küzdeni, a B -nek erre most a rendkívül erős mezőnyben sajnos nem is volt esélye. Minden jelenlévő hokis szakember egybehangzó álláspontja szerint ez a verseny minden résztvevő számára igazi felmérő volt, ami a jövőépítés egyik záloga.

A végső sorrend így alakult: 1. Piráti Chomutov (cseh) 2. ASC Corona 2010 Brassó 3. HK Lokomotiva Nové Zámky (szlovák) 13. DAB A , 20. DAB B .

A gólkirály: Cihár Voyta (Piráti Chomutov).

A legjobb csatár: Vadkerti Mick (HK Lokomotiva Nové Zámky).

MVP: Moise Luca Iustin.

A legjobb hátvéd Sivák Gergő (Vasas).

A legjobb kapus: Kizilkaya Oglucan Heja (Istanbul BUZ Korsanlari).

A Dunaújvárosi Acélbikák két együttest neveztett az U10-es korosztály számára kiírt, nagyon erős mezőnyt felvonultató eseményen

 

A FŐNÖK ELÉGEDETT

Babic Vladimír, az esemény főrendezője így értékelt a kupa után:

- Sikeres eseményen vagyunk túl. Elmondhatjuk, hogy ilyen erős mezőnyt, mint a mostani volt, talán tízévente lehet összehozni. Szlovákiából és Csehországból is a legjobb, legnevesebb csapatok utánpótláskorú játékosai érkeztek hozzánk. Az elmúlt évben egyedüli magyar klubként nyertük el ezt a kupát, és lehetséges, hogy sokáig kell még várni, amíg - magunkat is beleértve - egy újabb magyarországi csapaté lehet. A legfontosabb az, hogy ezeknek a gyerekeknek olyan meghatározó és pozitív élményt szereztünk, amit valószínűleg egész életükben nem felejtenek majd el.

ÍGY LÁTTÁK A KIS ACÉLBIKÁK


 

A MESTEREK ÍGY ÉRTÉKELTEK

A főszervezőknek, akik a csapataink edzői is, az eredményhirdetés után az öltözőben a DAB 1-2 legénysége és a szülők előtt elmondott gondolataiból idézünk.

Jávorics Gábor: - Mi is köszönjük ezt a három napot! Úgy gondolom, hogy ti is láttátok, hol kezdtük el pénteken, és mára mennyit fejlődtek a gyerekek. Ehhez ilyen tornákat kell szervezni, ilyen rangos külföldi együttesekkel. A B csapatnak nem kell elkeserednie, amiért ilyen sok gólt kaptak. Akik tavaly megnyerték a kupát, előtte hasonlóképpen jártak: ők is két zsákkal kaptak belőle, de néhány év után elnyerték a trófeát. Tudomásul kell venni, hogy az edzéseken száz százalékot kell teljesíteni ahhoz, hogy eljussunk arra a szintre, ahol az előttünk járók tartanak. Büszkék vagyunk rátok! Nagyon nagy munkát végeztetek el ezen a három napon. Az eredménytől függetlenül szépen küzdött mind a két csapat. Gratulálok mindenkinek, és köszönjük a szülőknek!

Palkó Dorottya: - Láthatjátok, hogy egy ilyen tornán mennyit lehet fejlődni. Mindenkinek voltak rossz pillanatai, amikor egy kicsit szomorú volt, de összeszedtük magunkat, és újból kiálltunk. Azt hiszem, hogy minden játékos és szülő is büszke lehet az elmúlt három napra. Végül is vidáman zárjuk ezt a hétvégét, és ez is nagyon fontos.

Kis Attila: - Nagyon büszke és elégedett vagyok mindkét csapattal. Láttam a piciket harcolni, és ezt így kell csinálni. Fent a fejünk, megyünk tovább. Lesznek új tornák, majd azokat megnyerjük. Fiúk, lányok, gratulálok mindenkinek!

 

Segítettek, és nagyon szurkoltak

Az utánpótlás sportágak legnagyobb támogatói a szülők. Ezen a háromnapos hokitornán is jelentős szerepet, sok feladatot vállaltak magukra.

 

Szentandrási Gyula: - A két mérkőzésenként következő jégfelújítással kapcsolatos munkával foglalkoztam. Be volt osztva, hogy mikor melyik szülőnek kellett itt megjelennie, és nagyon gyorsan, pontosan elvégezni a feladatokat - három napon keresztül! A kapuk, a mini palánkok valamint az egyéb felszerelések mozgatása, újbóli beállítása is a mi feladatunk volt. Természetesen ez mindannyiunk részéről egy önkéntes tevékenység volt. Ezek mellett természetesen mi vagyunk a legnagyobb rajongói is a csapatunknak. Jó, hogy erős ellenfelek érkeztek a találkozóra, mert a játékosok fejlődése szempontjából ez a tökéletes.

 

 

 

 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!