Sport

2013.11.21. 19:10

Az utolsó pillanatig küzdeni fognak a Kohász játékosai

Az ősz zárásaként szombaton itthon az Érd csapatával játszik bajnoki mérkőzést a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

A tavalyi bronzérmes együttes a közelmúltban jutott tovább a KEK-ben. Igaz, nagy küzdelemben, egy góllal nyert a holland együttes ellen. Majd a Békéscsabát verte meg könnyedén, és jutott tovább a Magyar Kupában. Vagyis kiváló szakaszt él át az érdi gárda, s nyilván úgy érkeznek majd szombaton Dunaújvárosba, hogy ők fejezzék be az őszi időszakot sikerrel. Persze ehhez a hazai csarnok előnyét élvező Kohásznak is lesz hozzászólása.

Vincze Melinda, aki tavaly még az érdi együttesben kézilabdázott, így látja a szombati derbit (18 óra):

– Tudomásul kell venni a tényt: az Érd együttesében sok a válogatott, a nagyszerű képességű kézilabdázó. Ezen a nyáron is erősödtek. Triscsuk, Klivinyi érkezett hozzájuk, de válogatott már Kovács Anna, Szekeres, sőt a kapus Oguntoye is kapott behívót. Szabó Edina, a csapat edzője kimondva-kimondatlanul a Győr mögötti Fradi megcsipését tűzte ki célul. Kérdés, hogy ez sikerül-e nekik. Az is tény, néhány pontot elvesztettek idegenben, ami azt mutatja, hogy még nem szoktak össze a régi és az új játékosok. Nekünk ellenük is az a célunk, hogy közösségként küzdjünk, harcoljunk, ahogy eddig tettük. Mindenképpen a győzelemre koncentrálunk, hiszen otthon leszünk szombaton. A hazai szurkolók szárnyakat adhatnak csapatunknak.

– Szépen kellene búcsúzni az ősztől – így kezdte a nyilatkozatát Mátéfi Eszter, a Dunaújvárosi Kohász szakvezetője. Majd következőképpen folytatta: – Igaz, hogy kiváló játékosok csoportja az Érd, de mi csapatként, egységesen játszó együttesként már több szép sikert is elértünk. Azt tapasztalom, minden játékosom úgy dolgozik ezen a héten, hogy átérzik a mérkőzés jelentőségét. A lányoknak van sportemberi tartásuk, és ezt csak erősíthetik a szurkolóink. Remélem, tele lesz a csarnok szombaton. Ami pedig a játékunkat illeti: a sokszor hangoztatott védekezésünkön áll vagy bukik minden. Hozzátéve egy ragyogó kapusteljesítményt. Az első perctől maximális koncentráltsággal kell játszanunk. Gyors gólokat nem kaphatunk, s a ziccereket könyörtelenül értékesíteni kell. Persze az, hogy kell, kell, kell... folytathatnám tovább, de maradjunk abban, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fogunk a bajnoki pontokért.

A Kohászban Sánta Dórán kívül mindenki készen áll a bizonyításra, idősebbek, fiatalok egyaránt. Már többször is bizonyította a mindenkori Kohász, a Dunaferr: az újvárosi csarnok oroszlánbarlang. Szép feladat a szombati!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!