Sport

2014.04.02. 14:50

Az önkormányzat támogatja a DLSZ-t

Dunaújváros - Az elmúlt héten meg kezdődött a Markó Lajos városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amelynek szervezője a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Gróf András

A szövetség főtitkárát, Petrás Gábort kérdeztük az idénykezdetről, illetve a közeljövő feladatairól.

- A rajt előtt sikerült felújíttatnunk a Lorántffy szakközépiskola műfüves pályájának világítását. A közeljövőben szeretnénk a pálya környezetét is kulturáltabbá tenni. Bízunk benne, hogy az önkormányzat segítségével sikerült kialakítani öltözőt, és illemhelyet. Emellett megújulna a kissé kopott lelátó. Aktuális lenne a pályaborítás karbantartása is. Szükség is lenne ezekre, hiszen hétről, hétre több mint ezerötszáz játékos lép pályára a különböző bajnoki osztályokban. Fontos számunkra az önkormányzat folyamatos erkölcsi, és anyagi támogatása. Örömhír, hogy május 10-én a Városháza tér mögött lévő autós tanpálya mellett egy új műfüves kispályát avathatunk. A DLSZ és a Dunaújváros PASE egy pályázat útján közösen nyerte el a megnyitó szervezését. Ezen az eseményen szeretnénk bemutatni a város labdarúgást 1950-től, egészen a jelenleg üzemelő egyesületig. Díszvendégek a régi labdarúgók lesznek. Az öregfiúk, és női meccsek mellett családi programokat is szervezünk. Az előzetes tervben szerepelnek az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, és az ezekhez kapcsolódó mérések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!