Sport

2016.06.29. 12:55

Az Öreg Harcsák sikere

Dunaújváros - Forró nyári idő, remek hangulat, halászlé illat, szép gólok, remek mérkőzések és jó hangulat jellemezte az I. Peca Foci Kupát, melyet a első Horgász- és Halászléfőző Verseny keretében rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

A kupát a gyönyörű Szalki -sziget füves területén rendezték meg nyolc amatőr csapat részvételével. Budapestről, Szabadszállásról és Dunaújvárosból neveztek csapatok, hogy elhódítsák a Peca kupát. A két négyes csoportban izgalmas mérkőzéseket játszottak a csapatok a délelőtti órákban. A csoportmérkőzések után jött a helyezések eldöntése, a 7. helyért a Jászkeszeg 5-1-re győzte a le a Vízisünök csapatát. Az 5. helyért a Bohóchal és a Lesőharcsa küzdött meg, de a rendes játékidőben nem esett gól, így büntetők következtek, amin a Bohóchal volt eredményesebb. A döntőbe jutásért nagy küzdelmek voltak az egyik ágon a rutinos Öreg Harcsa Balaskó Iván vezetésével 6-1-re nyert a Csalihal elle, a másik ágon döntetlennel zárult a mérkőzés. Ebben a Sügérek voltak pontosabbak és 6-5-re nyerték a párbajt az Aranyhal ellen.

Képünkön a szabadszállási Sügérek (kékben) és a budapesti Aranyhal csapatának küzdelme látható
Fotó: www.dlsz

A két vesztes a 3. helyért küzdött meg: az Aranyhal 2-0 a budapesti Csalihal gárdáját.

Az aranymérkőzés igazi csatát hozott, hiszen két remek csapat találkozott a döntőben és a torna legizgalmasabb mérkőzésén Balaskó Ivántovábbra is jó formát mutatott, ez döntöttel el az első hely sorsát, az Öreg Harcsa nyerte a tornát

Petrás Gábor, a kupa főszervezője:

- Jó ötlet volt amikor kitaláltuk, hogy az első Horgász- és Halászléfőző Verseny rendezésében megszervezzük az I. Peca Foci Kupát az amatőr sportolók részére, hiszen ezzel is színesíteni akartuk a remek programot, amelyhez csak gratulálni tudok a főszervezőknek, hiszen ez a Horgász- és Halászléfőző Verseny igazi értéke lesz Dunaújvárosnak az már most borítékolható. Egész nap rengeteg ember érkezett Dunaújvárosba és igazi fesztivál jellege volt a kempingnek. A focikupát is sokan nézték végig miközben a halászlék forrtak a bográcsokban. A kupa elérte célját, hiszen ezen a napon is közel száz amatőr sportolót mozgattunk meg és hívtunk ki a szabadba mozogni, sportolni a számítógépek elől. A legjobbaknak külön gratulálok és ahogyan Hingyi Lászlóval, Dunaújváros Megyei Jogú Város Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnökével értékeltük az eredményhirdetés után a rendezvényt, úgy tűnik, újabb hagyományt indítottunk el Dunaújvárosban a Peca Foci Kupával!

Tapaszi Zoltán, az Öreg Harcsa csapatvezetője:

- Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a jól megszervezett kupán. Annak ellenére is jól éreztük magunkat,hogy nagy volt a meleg, de ez mindenkinek egyforma nehézséget okozott. Gratulálok minden csapatnak a jó mérkőzésekhez, a remek színvonalhoz! Jövőre szeretnénk újra itt lenni ezen a remek kezdeményezésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!