Sport

2013.07.22. 22:00

Az új bajnokságban is az aranyérem a cél a DF DSE-nél

Sikeresen zárta a tavalyi bajnokságot a Dunaújvárosi Főiskola DSE asztalitenisz-szakosztálya. A felnőtt csapatok remekül szerepeltek a megyei bajnokságban.

Jankó Árpád

Az első gárda nyert, és bejutott az NB III-ba. A tagjai a következők voltak: Ármos József, Váczi Norbert, Bacsa Győző, Kada Richárd, Varga Richárd. Edző: Szabó Attila.

A főiskola második csapata bronzérmet szerzett a megyei bajnokságban. A Nagy Ferenc, Novák Zoltán, Darnai Tamás, Gugi Béla összeállítású együttes augusztus 3-án osztályozót játszhat, és ha sikerrel veszi az akadályt, ez a csapat is bejut az NB III-as bajnokságba. A második gárda egy rutinos asztaliteniszezővel erősödött: Ambrus Géza igazolt át a DASE sportegyesületből a főiskolára. De nemcsak ez az egyetlen igazolása a DF DSE-nek, mert megszereztek egy tizenhat éves tehetséges pingpongozót, Makk Benedeket a budapesti KSI-ből.
Pécsről pedig a PEAC nevelése, Mayer Tamás igazolt Dunaújvárosba.

Újabb szenzációs hírt jelent az a bejelentés is, miszerint a főiskolai klub ősztől NB I B-s női csapatot is indít. Ennek tagjai a következők lesznek: Szepesi Hanna, Kovács Krisztina, Bokros Kamilla, Bali Bettina és Horváth Eszter. Varga Richárd, a szakosztály koordinátora szerint az új bajnokságban az első csapat számára cél az aranyérem megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!