Sport

2015.01.06. 19:05

Az új igazolások biztonságosabbá tehetik a dunaújvárosi gárda védekezését

Dunaújváros - Kedden hosszas tárgyalásokat követően két játékos is aláírta a szerződését a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatához.

Gróf András

Az egyik érkező, a középső védő szerepkörében bevethető Vaskó Tamás, aki másfél évre szóló megállapodást kötött a dunaújvárosi klubbal. A labdarúgó 1984. február 20-án született Budapesten. Hivatásos pályafutását az Újpest FC-ben kezdte 2002-ben, ahonnan a 2004 2005-ös szezonban az Tatabányához került kölcsönbe. Ezt követően ismét Újpesten játszott, majd 2007-ben az angol Championship rájátszásába jutó Bristol Cityben szerepelt kölcsönjátékosként, ahonnan 2008 nyarán visszatért a lila-fehérekhez. 2008 nyarán egy évre kölcsönadták az olasz másodosztályban szereplő Avellinonak. Hazatérését követően visszakerült a lilákhoz, majd aláírt a Videotonhoz, ahol bajnok lett. Később a fehérváriak kölcsönadták a Kecskeméti TE-nek, majd rövid Mezőkövesdi kitérő után tavaly télen féléves szerződést kötött a Puskás Akadémia FC-vel, ahonnan most Dunaújvárosba szerződött. A magyar válogatottban eddig tizenkét alkalommal lépett pályára.

Vaskó Tamás tizenkétszer szerepelt a magyar válogatottban. Dunaújvárosba a Puskás Akadémia csapatától érkezett Fotó: www.DPASE

A másik érkező Papp Máté, aki a 2013/2014. évi másodosztályú bajnokság őszi szezonjában az újvárosiak egyik erőssége volt, de a Videoton a téli átigazolási időszakban visszarendelte. Az előző idényt a Puskás Akadémia együttesénél töltötte, de a Videoton kötelékébe tartozó labdarúgó a tavaszt kölcsönjátékosként már biztosan a dunaújvárosi klub színeiben játssza végig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!