Sport

2017.04.25. 19:10

Az újabb vereség után távolodó feljutás

KIJEV A magyar jégkorong-válogatott 3-1-re kikapott az olimpiai résztvevő dél-koreai csapattól a divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában kedden, így második vereségét szenvedte el, egyúttal távolabb került a feljutástól.

Rossz hír volt a mérkőzés előtt, hogy Vas János megsérült, elrepedt az ötödik bordája hétfőn az osztrákok ellen, így nem vállalta a játékot, és még az is elképzelhető, hogy számára véget ért a világbajnokság. A háló előtt is váltás történt: Rajna Miklós helyett ezúttal Bálizs Bence állt a kapuban, ő most először kapott bizalmat Kijevben.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata - amelyben Dansereau Keegan képviseli a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát - az első harmadban három emberhátrányt is kivédekezett, majd a 24. percben kettős előnyben Kóger betalált. A dél-koreai válogatott a 36. és a 47. percben is eredményes volt, majd egy kontra után öt perccel a vége előtt alakult ki a végeredmény.

Amióta az ázsiai ország elnyerte a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia rendezési jogát, több tízmillió dollárt költöttek a sportág fejlesztésére, ezen kívül kanadaiakat honosítottak. Szövetségi kapitányuk az a Jim Paek, aki 1991-ben és 1992-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguins csapatával,

A magyarok ma 16 órakor a lengyelekkel találkoznak. A torna első két helyezettje jut fel a 16 csapatos elitbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!