Sport

2013.12.11. 11:10

Az Újpest ellen folytathatják az Acélbikák

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata csütörtökön 18 órakor az Újpestet fogadja a MOL Ligában. Utána jöhet a Winter Classic!

Agárdy Csaba

A DAB vasárnap játszott legutóbb hazai pályán, akkor remekül jégkorongozott, és alaposan kitömték a Csíkszereda gárdáját. Az Acélbikák régen látott jó játékkal 7-0-ra nyertek. Minden ilyen különbségű győzelem, főleg egy erős csapat ellen, jót tesz a lelkeknek, de most különösen szükség volt erre a sikerre, mivel a Dunaújvárosi Acélbikák teljesítménye az elmúlt hetekben elmaradt attól, amit várni lehetett. Nem véletlen, hogy Stephan Lundh, a dunaújvárosiak vezetőedzője az alábbiakat nyilatkozta az összecsapás után:

- Orvosság volt ez a győzelem mindenkinek játékosoknak és szurkolóknak egyaránt! Nagyon fontos mérkőzésen tudtunk győzelmet aratni, nem is akármilyet! Az utóbbi időben már voltak jó mérkőzéseink, de nem sikerültek a befejezések, nem úgy pattantak a korongok. Szerencsére ezúttal úgy láttam , hogy gyümölcsözött a befektetett munka.

Visszatérve még a mai mérkőzésre, a papírforma alapján ismét nagy gólkülönbségű dunaújvárosi sikerre számíthatunk, hiszen az ellenfél a sereghajtó, mindössze hárompontos Újpest lesz. A két csapat legutóbbi találkozóján idegenben 7-1-re nyert a DAB.

 

A Mikulás-sapkás Acélbika. A Dab.Docler Winter Classic meze (Fotó: Mudra László)

 

A mérkőzésen nem játszhat Azari Zsolt, akit utólag, videófelvétel alapján a december hatodikai Miskolc-DAB mérkőzésen elkövetett könyöklése miatt egy mérkőzésről eltiltotta a fegyelmi bizottság. A meccsen az ütközés után Azari kétperces kisbüntetést kapott.

A DAB az UTE-meccs után legközelebb szombaton lép pályára, a Winter Classicon, a Karácsonyi Hoki Bulin. Nem is akármilyen meccs lesz, már csak a helyszín miatt sem. A DAB a Miskolci Jegesmedvéket a Városligeti Műjégpályán, Európa legszebb nyitott pályáján fogadja a MOL Ligában. A mérkőzés 18.30 órakor kezdődik. Az, aki személyesen nem tudja a helyszínen megtekinteni az összecsapást, az a DigiTV-n megnézheti a nagy érdeklődéssel várt derbit.

A találkozóra a DAB külön Winter Classic mezt készítettett. A mez remekül sikerült,: a csapat névadója és emblémája, az Acélbika Mikulás sapkában feszít majd. Még egy relikvia készült a Winter Classicra, méghozzá egy emléksál, amely eladásából befolyó összeget Vargyas Lászlónak, a dunaújvárosiak egykori kiváló játékosának ajánlják fel a szervezők, akik nem mások, mint az egykori csapattársak. Vargyas, aki két gyermek édesapja, nyáron súlyos közlekedési balesetet szenvedett, több műtétet hajtottak végre rajta az orvosok, és most is egy rehabilitációs intézet lakója.

Szóval csütörtök este, Újpest itthon, utána pedig Winter Clasicra, vagyis Karácsonyi Hoki Bulira fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!