Sport

2017.05.07. 20:00

Az újvárosi röplabdázók kettős feladatokon túl

DUNAÚJVÁROS A Dunaferr Sportegyesület röplabdázóinak és szakmai vezetőjének kettős fronton kellett helytállni az elmúlt hét végén.

Gróf András

A magyar válogatottal Svédországba utazott Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert, Bohnicsek Szilveszter, valamint a vezetőedző Tomanóczy Tibor. Nemzeti csapatunk három alkalommal is megmérkőzött a házigazdák legjobbjaival. Pénteken Örebro volt a helyszín, ahol magabiztos hazai győzelem született. Ezen a mérkőzésen debütált az új argentin szövetségi kapitány.

Svédország - Magyarország 3:0 (23, 23, 17)

Magyarország: Szabó A., Magyar B., Nagy J., Dávid Z., Bozóki, Dávid Cs. Pápai (liberó), Csere: Kecskeméti P. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

Juan Manuel Barrial: - Az első két szettben jól játszott a csapat, a nyitásfogadása viszont gyenge volt, ezen mindenképpen változtatni kell a jövőben. Összességében azt mondhatom, hogy nagyon akart a csapat, a srácok mindegyike bizonyítani próbált, és igyekezett minél kevesebb hibával játszani, ami mindenképpen pozitív. Vannak hibák is természetesen, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk.

Szombaton sikerült a visszavágás, ami egy, csaknem kétéves rossz sorozatot szakított meg, hiszen a magyar válogatott legutóbb 2015 május 15-én nyert mérkőzést, amikor az Alba Regia Gálán Azerbajdzsánt verte.

Móró Ákosék két győzelmet könyvelhettek el a helyosztó meccsek során Fotó: Ady Géza

Svédország - Magyarország 2:3 (22, -24, 24, -25, -11)

Magyarország: Dávid Cs., Juhász, Bohnicsek, Gebhardt N., Rása 14, Kecskeméti, Genhardt Á. (liberó). Csere: Pápai (liberó), Dávid Z., Török, Bozóki, Banai, Szabó A. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

Juan Manuel Barrial: - Elégedett vagyok a látottakkal, de leginkább Gebhardt Norbert teljesítménye tetszett. Most sokkal jobban játszottunk, de ez a túra számomra igazából most még csak egy felmérő.

Vasárnap ismét összemérték erejüket a csapatok de a meccs lapzárta után ért véget.

A Dunaferr SE eközben az NB I-es bajnokság 5-7. helyéért játszott hazai környezetben két mérkőzést. Pénteken a MAFC ellen.

Dunaferr SE - MAFC-BME 3:0 (18, 21, 13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Szarka János, Pőcze Attila.

Dunaferr SE: Kholmann, Szabó P., Guzmics, Hatvany Zs., Móró, Stefanovics, Hartyányi (liberó). Csere: Laczi, Csizmadia, Tomanóczy B. Vezetőedző: Kelemen István.

Vasárnap este pedig a Kecskemétet is legyőzték a dunaújvárosiak, akik ezzel nagy lépést tettek az ötödik hely megszerzése felé.

Dunaferr SE - HÉP-Kecskeméti RC 3:1 (-14, 25, 21, 14)

Dunaferr: Kholmann, Guzmics, Hatvany Zs., Stefanovics, Móró, Szabó P. Csere: Hartyányi (liberó), Laczi, Csizmadia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!