Sport

2015.10.06. 12:40

Az évad utolsó nagy kajak-kenu versenyét a viharos szél miatt nem tudták befejezni

Sukoró - Az elmúlt hétvégén rendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az évad utolsó nagy országos versenyét, a Keretfeltöltőt és Dunai István Emlékversenyt.

Gallai Péter

A megmérettetésen a 10-17 éves korosztály mérette meg magát és a korosztályos válogatott keretekbe (kölyök, serdülő és ifjúsági) kerülhettek be a legjobbak. A múlt hétvégéhez képest, amikor a Dunaferr Kupán egész nap szakadó esőben kellett versenyezniük a sportolóknak, most jobb körülményeket ígért a meteorológia.

Kollár Kristóf volt a Dunaferr legeredményesebb indulója

A szombati versenynapon, amikor a férfi 1000 méteres és a női 500 méteres számokat rendezték, még viszonylag ideális körülmények között lapátolhattak a kajak-kenusok, vasárnapra azonban felerősödött a szél, olyannyira, hogy 11 óra után már 25 perces kényszerszünetet rendelt el a verseny elnöke, annyi borulás történt. Először a rajtvonalat hozták a szervezők 180 méterrel feljebb, egy viszonylag védettebb vízfelületre, majd 12 óra után újabb szünet következett és a rajtot megint áthelyezték a pálya fentebbi, 1500 méter feletti területére, ezzel kiegyenesítve a pályát és forduló nélkül rendezték meg a futamokat. A szél azonban még tovább erősödött, viharossá vált és olyan hullámokat korbácsolt a vízen, hogy a versenybíróság végleg lefújta a versenyt, a hátralévő mintegy tucatnyi futamot törölték, a gyermek korosztályú (10-12 éves) versenyzők már nem szállhattak vízre.

A Dunaferr SE versenyzői állták a hullámokat, a „nagy Dunán” edzett versenyzők egy kivétellel mind célba értek, a legeredményesebb ezúttal Kollár Kristóf lett, aki szombaton egy ezüstérmet, vasárnap pedig egy aranyérmet zsebelt be.

A Dunaferr SE eredményei

C-1 férfi ifjúsági U16-17 1000 méter: 2. Slihoczki Ádám. C-1 férfi kölyök U14 1000 méter: 2. Kollár Kristóf. C-1 férfi ifjúsági U16-17 2000 méter: 6. Slihoczki Ádám. K-1 férfi ifjúsági U16-17 2000 méter: 38. Éberhardt Patrik. K-1 női kölyök U14 2000 méter: 28. Mányi Zsófia.

C-1 férfi kölyök U14 2000 méter: 1. Kollár Kristóf, 7. Pető Ákos Zsolt. MK-1 férfi kölyök U13 2000 méter:15. Sári Roland. K-1 férfi kölyök U13 2000 méter: 4. Decsi Márk, 27. Árva Bálint. K-1 női kölyök U13 2000 méter: 20. Boldis Csenge, 23. Ercsei Hanga.

Az ob legjobbjai és az ORV érmesei már korábban bekerültek a korosztályos válogatottakba, most a szabad helyeket töltöttük fel értékelt Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző a szövetség honlapjának.

- Ami elképesztően jó hír, hogy irgalmatlan mezőny gyűlt össze, pár hely volt csak kiadó, de a csapatok komolyan vették a versenyt, ez bizonyítja azt is, hogy szeretnek versenyezni a gyerekek. Jó volt nézni a partról, hogy milyen sokan állnak be egy-egy rajthoz, ami nagyon jót jelent, mert rég nem voltak ekkora mezőnyök a kenus szakágban. Mini kajakban, és K-1-ben pedig még nagyobb volt a létszám, annyian indultak el a versenyen, hogy azt bármelyik sportág megirigyelhetné - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!