Sport

2016.02.28. 20:15

Dunaújvárosi Acélbikák - Ferencvárosi TC: Az utolsó harmad nem ment a dunaújvárosiaknak

Dunaújváros - A DAB jégkorongcsapata szombaton vereséggel kezdte a Magyar Kupa selejtezőjét. Az FTC 5-3-ra nyert Dunaújvárosban.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák - Ferencvárosi TC 3-5 (3-1, 0-1, 0-3)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 350 néző. Vezette: Haszonits, Varjú, Pálkövi, Juhász.

DAB: Duschek - Lencsés, Magosi, Szepessy M. 1, Peterdi (2), McCann (2) - Hruby, Dörök, Mátyásy, Revák, Nagy - Pál Z., Borbás, Szepessy B., Léránt 2, Odnoga (1) - Kedves. Edző: Lee Gilbert.

FTC: Budai, Zalavári 1, Valecko (1), Manninen (1), Tendler 1, Kiss 1 (1) - Hüffner (1), Pál Cs. Dubek (1), Farkas 1, Papp Cs. 1 (1) - Lévai, Erdélyi, Souraniemi, Kovács, Komjáti - Üveges. Edző: Greg Lindqvist.

A Ferencváros kezdte jobban a találkozót, hiszen hamar vezetést szerzett. Azonban a DAB kemény, lelkes játékkal háromszor is betalált a vendégek kapujába (3-1). Ekkor bízni lehetett abban, hogy a dunaújvárosiak megszerzik a győzelmet, hiszen a MOL Liga alapszakaszában gyakran az volt rájuk jellemző, hogy három-négy góllal is elengedték ellenfelüket, majd a hajrában szorossá tették a meccset, vagy meg is fordították az eredményt. Most azonban nem ez történt, a Fradi felőrölte az Acélbikák fiatal együttesét. De arról ne feledkezzünk el, hogy Lee Gilbert együttese a MOL Liga alapszakasza után hat légiósát vesztette. Folytatás: jövő szombaton (18.15 órakor) az Újpest ellen itthon.

Lee Gilbert: - Jó volt a tempó, jól korcsolyáztunk, ebből is látszott, hogy jól dolgoztak a srácok az elmúlt hetek edzésein. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kitartani a végéig, de dolgozunk tovább, és jövő héten az Újpest ellen szeretnénk javítani.

A DVTK egy lépésre a MOL Liga döntőtől

A MOL Liga párharcai - igaz, már dunaújvárosi érintettség nélkül -, de tovább folytatódnak. Ennek jegyében a hétvégén az elődöntők harmadik fordulójával folytatódott a bajnoki megmérettetés: a Debreceni HK hazai pályán 5-1-re kikapott a DVTK Jegesmedvéktől, míg a Fehérvár AV19 farmcsapata hosszabbításban verte a fővárosi MAC gárdáját 5-4-re. Így a DVTK Jegesmedvék behúzták harmadik győzelmüket a debreceniek ellen: ezzel már csak egy győzelemre vannak a döntőbe jutástól. A MAC - Fehérvár AV19 párharcának állása eddig 2-1 a MAC javára. A Fejér megyeiek ma egalizálhatnak - 18 órakor korcsolyáznak jégre hazai pályán a MAC ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!