Sport

2016.11.06. 20:45

Az utolsó harminc percben születtek a dunaújvárosi gólok

Dunaújváros - Az utolsó harminc percben nyújtott eredményes játékának köszönhetően mindhárom bajnoki pontot megszerezte szombaton a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE - Komlói Bányász 3-0 (0-0)

Dunaújváros Stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Mátyás (Pápai, Albert).

Dunaújváros PASE: Vaszócsik - Hajdók, Csendes, Páles, Csehi - Dorogi R., Ablonczy (Horváth K. a 82. p.), Blatt, Kercsó B. Király B. a 70. p.) - Tóth T. (Nyicsenko a 80. p.), Dobos Á. Vezetőedző: Dobos Barna.

Komlói Bányász: Gáspár - Gólya, Ferencz, Paulik, Drengubák - Halasi, Habi, Németh T. (Mészáros T. a 63. p.), Tukerics (Valkovics a 70. p.), Szentes (Németh Á. a 77. p.), Rein.Vezetőedző: Teslic Igor.

Az NB III Közép-csoportjának tizennegyedik fordulójában a sereghajtó komlóiak sokáig jól tartották magukat. Igaz, a találkozó első perceiben a hazaiak előtt adódott gólszerzési lehetőség, de ezt követően teljesen kiegyenlített lett a játék. A félidő közepén Szentes lövését védte Vaszócsik, majd Csendes fejesét hárította a vendégek hálóőre. Az első félidő hajrájában hatalmas gólszerzési lehetőséget hagytak ki a vendégek. Egy rosszul hátra passzolt labdát Rein szerzett meg, de nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

A szünet után valamivel aktívabb lett a hazai együttes játéka, ami az utolsó harminc percben a gólok számában is megmutatkozott. A hatvankettedik percben egy szöglet utáni kavarodásban Tóth Tibor pöccintett a kapuba (1-0). Egy perccel később Ablonczy növelhette volna az előnyt, de lövése elkerülte a kaput. A hatvannyolcadik percben Dobos Áron vezette keresztbe a labdát és húsz méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). Tíz perccel később a nem sokkal előbb csereként beállt Király Bence használta ki az egyik komlói védő ügyetlenségét, és okosan gurított a kiinduló kapus mellett a hosszú sarokba (3-0). Összességében megérdemelten nyertek a hazaiak, a mezőnyben olykor ügyes megoldásokat bemutató sereghajtó ellen.

A tizennegyedik forduló további eredményei: Pénzügyőr SE - Mórahalom VSE 1-1, Szigetszentmiklós - Szentlőrinc SE 3-2, Ferencvárosi TC II - Dabas-Gyón FC 1-1, Méhkeréki SE - Várfürdő-Gyulai Termál FC 0-2, Hódmezővásárhelyi FC - Szekszárdi UFC 1-0, Dunaharaszti MTK - Budafoki MTE 0-2, FC Dabas - Paksi FC II 0-1, Pécsi MFC - Békéscsaba Előre II 4-0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!