Sport

2013.11.25. 19:35

A DFVE pólósai a görög Olympiakossal készülnek a szerdai bajnokira

Dunaújváros - A Szentes legyőzése után szerdán 19.30 órakor az őszi szezon utolsó bajnokiját játssza a DFVE női vízilabdacsapata, amikor a Honvéd érkezik.

Gallai Péter

A szombati siker után ismét győzelemre készül Mihók Attila együttese, hiszen csak akkor lesz értéke a Szentes legyőzésének, ha november 27-én szerdán a Honvédot is legyőzi a társaság a Fabó Éva Sportuszodában.

- Nem lebecsülve az ellenfelet, de ez a kötelező kategória, ezekre a bajnoki pontokra szükségünk van. A szerdai találkozóra nem a megszokott módon készülünk, ugyanis hétfőn megérkezett Dunaújvárosba a görög Olympiakos Pireus együttese, akik a hétvégén az Egerrel játszanak Bajnokok Ligája selejtezőt, de addig nálunk készülnek, ami mindkét félnek nagyon hasznos. Ők most ezzel a látogatással viszonozzák a mi görögországi edzőtáborunkat. A program részeként kedden, szerdán és csütörtökön is edzőmeccseket játszunk velük, közbeiktatva a Honvéd elleni bajnokit. A játékosaimnak kifejezetten jó, hogy Európa élcsapatával meccselhetnek, ami teljesen már, mint egy edzés egymás között.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a múlt héten első alkalommal adta át Budapesten a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára. Összesen 25 sportágban 193-an jelentkeztek az ösztöndíjprogramra. Ebből 111-en részesülnek ösztöndíjban.

A 2013-as évben első alkalommal meghirdetett Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram célja olyan fiatal sportolók támogatása, akik esélyesek arra, hogy tanulmányaik ideje alatt olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek. A programban 35 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolók vehetnek részt, akik 204 ezer és 104 ezer forint közötti összeget kapnak havonta.

Az jutalmazottak között van három Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület játékos, Menczinger Kata (Dunaújvárosi Főiskola), Csabai Dóra (Kodolányi János Főiskola) és Miskolczi Kitti (Dunaújvárosi Főiskola).

 

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!