Sport

2015.05.19. 17:27

Bajai kupák a Dragon Steel poggyászában - A dunaújvárosi sárkányhajósok már az Európa-bajnokságra is készülnek

Dunaújváros - Mindennek eljön az ideje. Bár a téli hónapokban is vízre (medencébe) szálltak a sárkányhajósok, de az igazi a nyíltvízi lapátolás.

Jankó Árpád

Baján nyitották meg az évadot a sárkányhajósok. Huszonkét legénység indult a szövetség és a Sugo Sárkányhajó Club közös rendezésű hosszú távú bajnokságon. A Dragon Steel Sportegyesület két csapattal vett részt az év első nyíltvízi versenyén. A premier vegyescsapat (nyolc nő, tizenkét férfi) Dragon Steel néven szerepelt, és szerepelt még a bajai Petőfi-szigetnél a szabadidős open egység is MastersKék néven.

A Dragon Steel vegyes- csapat az első időfutamot fölényesen megnyerte. A másodikban a Rába hajója gyorsabb volt, sőt, a pályacsúcsot is megdöntötte, így második lett a dunaújvárosi sárkányhajó. A szabadidős open négy kilométeres kategóriában hét női versenyzővel és főként újoncokkal nagy küzdelemben a harmadik helyen végzett. Mindkét csapatunk boldogságát növelte az elnyert szép kupa. Mondhatjuk, biztató volt tehát a kezdet.

A premier vegyes legénysége: Bíró Andrea, Csobaji Botond, Csonka Edit, Flórián Dávid, Gálné S. Éva, Hegedűs Péter, Herman István, Illés Zsolt, Inger Zita (dobos), Lőcsi Tibor, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy Miklós, Pilisi Pál (kormányos), Prantner János, Prantner József, dr. Rubics László, Rubicsné G. Lívia, Szabóné M. Rita, Tóth Edit, Vajer Pál, Vasinka Karolina.

Szabadidős open csapat: Benedeczkiné S. Éva, Cserna Csabáné, Cserna Csilla, Csobaji Előd, Dózsa Bálint, Fehér Nárcisz, Herman István, Illés Zsolt, Inger Ádám, Katona Zoltán, Kálmán Péter, Karmazsin Attila, Kiss Gábor, Liszi Máté, Mészáros Attiláné, Mielgolnés Fernandes, Nagy Sándor, Németh Dániel, dr. Rubics László (kormányos), Sártory Endre, Társi Kitti, Vörös Béla (dobos).

Jól indult a Dragon Steel számára a versenyévad. Máris kupákkal tértek haza a bajai évadnyitóról.  Fotó: Amatőr felvétel

A következő magyar bajnoki futam június 12-14-én Fadd-Domboriban lesz. A magyar bajnokság mellett válogató is szerepel a programban. Tóth Edit, a Dragon Steel elnöke nagyon bizakodó az idei versenysorozat előtt.

- Nagyon komolyan vettük novembertől a téli alapozást. Heti öt edzésen vettek részt a tagok, és minden hónapban kemény felmérést is végeztünk. Tehát nem lehetett ellustulni. Ennek a munkának volt köszönhető, hogy év elején megnyertük Százhalombattán a medencés versenyt. Létszámban is nőtt az egyesület. A győri egyetem hallgatói egy tanárukkal együtt csatlakoztak hozzánk, és még többen is jelentkeztek nálunk. Így tehát felkészültebbek vagyunk, és több csapatot is tudunk indítani. Ebben az évben sem csak a magyar bajnoki futamokon szerepelünk, hanem külföldön is versenyzünk. Alaposan felkészülünk majd az Európa-bajnokságra, amelyet július 31-től augusztus 2-ig Franciaországban tartanak - nyilatkozta Tóth Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!