Sport

2013.06.04. 13:03

Bajnok a Dunaferr röpicsapata!

Dunaújváros – Az elmúlt hétvégén a szabolcsi megyeszékhelyen megrendezett junior röplabda- bajnokság országos döntőjében minden vetélytársát legyőzve lett bajnok a Dunaferr SE együttese.

Gróf András

A részt vevő hat együttest két hármas csoportba sorsolták a pénteki technikai értekezleten. Az újvárosiak a Kecskeméttel és a Kaposvárral kerültek össze. Szerencsére mindkét ellenfelet sikerült legyőzni. A kecskemétieket 3-1-re, míg a nagy rivális Kaposvárt 3-2-re győzte le a Dunaferr gárdája, így azonnal az elődöntőbe került. A fináléba kerülésért nem jelentett különösebb akadályt a dági együttes, hiszen három szettben sikerült felülmúlni őket. A döntőben a szolnokiak csak a harmadik játszmában tudtak borsot törni Tomanóczy Tibor tanítványai orra alá, így 3-1-re nyertek az újvárosiak.

– Óriási fegyvertény volt, hogy a csoportban mindkét riválisunkat le tudtuk győzni. Ez mentálisan sokat jelentett, amit a folytatásban hasznosítani tudtunk. Köszönöm a csapat egész éves munkáját. A bajnokság végeredménye: 1. Dunaferr SE, 2. Szolnoki Főiskola RKSI, 3. Fino Kaposvár, 4. Dági KSE, 5. Kecskeméti RC, 6. VRC Kazincbarcika. A bajnokcsapatban a következő játékosok léptek pályára: Kövessy Balázs, Gephardt Norbert, Kholmann Norbert, Blázsovics Péter, Neukum Gábor, Banai Máté, Gebhardt Áron, Réfi Bence, Sárik Martin, Guzmics Richárd, Stefanovics Krisztián. A bajnoki cím mellett egyéni elsimerésekben is részesültek a dunaújvárosiak. A szakemberek véleménye alapján a csapat legjobbja Kövessy Balázs, a legjobb támadó Blázsovics Péter, míg a torna legértékesebb játékosa Gebhardt Norbert lett ebben a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!